lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kirja: Pikku vampyyri luokkaretkellä


Angela Sommer-Bodenburg: Pikku Vampyyri luokkaretkellä. Otava 1998.
(kääntäjä: Leena Viljakainen, kuvitus: Magdalene Hanke-Basfield)

Pikku Vampyyri on yksi niistä lastenkirjasarjoista, joihin aikanaan tartuin kun muutkin niitä lukivat ja johon tulee palattua aina välillä uudestaan. Olen tämänkin lukenut aika varmasti, mutta kirja ei tuntunut yhtään tutulta.

Päähenkilö Antonin luokka lähtee leirikouluun viikoksi. Hänen vampyyriystävänsä Anna ja Rydiger tulevat sinne vierailulle. Rydiger esittää olevansa vampyyrifilmin näyttelijä, kun hän on ensin keksinyt haluavansa tekemisiin Antonin luokkalaisen Violan kanssa.

Kirja ei kyllä ollut sarjan parhaimmistoa. Varsinkin loppu tässä tuli vähän yllättäen ja töksähtäen. Sain silti luettavaksi sitä mitä halusinkin: alkuperäisenä tarkoituksenani oli lainata kirjastosta joku nopealukuinen kirja välipalaksi.

Sarjan alkupään kirjoissa on eri kuvittaja, jonka nimeä en tähän hätään saanut tarkistettua. Näihin uudempiin on kuvat tehnyt Magdalene Hanke-Basfield, jonka tyylistä pidän paljon vähemmän. Tyyli on liian pehmeä ja siloiteltu, se vanha rosoisempi sopii paremmin kirjojen tyyliin.

Lukuhaasteet:
Teemamaana Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti