keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kirja: Sydämen mekaniikka


Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka. Gummerus 2011. 
(kääntäjä Lotta Toivanen, kansi Jenni Noponen)

Sydämen mekaniikan päähenkilö on Jack, jolle laitetaan vauvana sydämen tueksi käkikello. Hän ei saa rakastua tai mitään muutakaan vastaavaa, koska kello ei kestäisi vahvoja tunteita. Hän kuitenkin tapaa lapsena pienen laulajattaren, jota ei saa mielestään pois. Muutaman vuoden kuluttua Jack lähtee kotikaupungistaan Edinburghista Espanjaan laulajatarta etsimään.

Tästä ei oikein ottanut selvää, että onko kyseessä aikuisten vai nuorten kirja, mutta pääsääntöisesti tätä on taidettu luokitella kirjastoissa aikuistenosastolle. Kirja oli vähän jotenkin hämmentävä tyyliltään, mutta kuitenkin aika hyvä. Tämä on niitä kirjoja, joista ei vaan oikein irtoa mitään sanottavaa sen hyvyydestä huolimatta. Tai no voisihan tätä kuvailla vaikka nopealukuiseksi, sujuvasanaiseksi tai vaikka miksi, mutta en mä saa puettua sanoiksi kirjan hienoutta ja sen herättämää tunnetta.

Mä vähän järkytyin, kun googlaamisen jälkeen luin muista blogiarvioista ensiksi Lukuisan ja P. S. Rakastan kirjojan negatiiviset arviot. En aina viitsikään etsiä googlesta tekstejä lukemistani kirjoista, mutta tämän jälkeen taidan jättää sen entistäkin useammin väliin, kun meni kirjan aiheuttama fiilis kokonaan pilalle. Olihan niitä positiivisempiakin tekstejä netissä (esim. Lumiomena), mutta fiilis kerkisi mennä jo.

Lukuhaasteet:
Books on France

Translation: Name of book is in French Le Mécanique du coeur. It's about a boy who has a clock in place of his heart and that's why he shouldn't fall in love, but he's doing it anyway. I liked this, but can't really explain why.

2 kommenttia:

  1. Kirjan idean takia tämä on lukulistalla, mutta minäkin olen lähinnä lukenut tästä kirjasta negatiivisia arvioita, joten ehkä se on viivyttänyt tähän kirjaan tarttumista. Oli piristävää kuitenkin kuulla, että joku tästä on pitänytkin. Ehkä minäkin pidän sitten, kun tämän uskallan lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vähän hämmästyin, kun huomasin, että yleinen mielipide kirjasta olikin negatiivinen eikä positiivinen - päinvastoin kuin luulin. Kokeileminen kannattaa, saatathan sinäkin tästä pitää. :)

      Poista