sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kirja: Kulinaristin kuolema


Muriel Barbery: Kulinaristin kuolema. Gummerus 2011.
(kääntäjä: Lotta Toivanen)

Kulinaristin kuolema on Siilin eleganssista tunnetun Muriel Barberryn esikoisromaani. Kirja kertoo ruokakriitikosta, joka on kuolemaisillaan. Hän muistelee elämäänsä ja erilaisia ruokia yrittäen samalla muistaa, että mistä tulee hänen ajattelemansa tietty erikoinen maku. Osa luvuista on kerrottu eri tavoin hänen elämäänsä liittyvien ihmisten näkökulmasta.

Mulla oli ennakko-oletuksena, että tämä on liian korkealentoinen taideromaani omaan makuuni. No, tämä ei oikeastaan ollut taideromaani eikä kyllä korkealentoinenkaan, vaan positiivinen yllätys. Kirja oli sopivan pituinen (noin 180 sivua suomennoksessa), kun pidempänä tämä ei ehkä olisi säilynyt yhtä kiinnostavana. Tavallaan tykkäsin tästä, vaikka en itse olekaan mikään kulinaristi, vaan aika ruokarajoitteinen. Pitäisi varmaan pistää se Siilin eleganssi myös lukulistalle....

Lukuhaasteet:
Books on France

Translation: Original title in French is Une gourmandise. Main person is a food criticist, who's going to die. He's thinking about different food and trying to bring back a memory about a specific taste. I kind of liked this book.

4 kommenttia:

 1. Luin Siilin eleganssin hiljattain ja siitä ainakin pidin paljon. Kulinaristin kuolema meni siksi lukulistalle, ja luultavasti sen (piakkoin) luenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä molemmilla kirjoilla on ilmeisesti jonkun verran yhteistä, joten varmaan saattaa sitten pitää toisestakin, jos on pitänyt jommastakummasta.

   Poista
 2. Itsekin pidin tästä teoksesta kovasti, (sekä tietysti myös Siilin eleganssista) kun sen muinoin luin. En myöskään voi olla ihailematta teoksen kantta. Suorastaan rakastan sitä! :)

  VastaaPoista