tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kirja: Tsaarin kuriiri


Jules Verne: Tsaarin kuriiri. WSOY 1977.
(kääntäjä: Martta Tynni, kansi: Ami Hauhio)

Tsaarin kuriirin tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun Venäjälle. kertoo Mikael Strogovista, jonka pitää viedä Moskovasta tsaarin viesti suuriruhtinaalle Irkutskiin toiselle puolelle maata. Kuriirilla on edessään vaarallinen tuhansien kilometrien matka, joka kulkee Siperian sota-alueiden läpi.

Ala-asteella viidennellä tai kuudennella luokalla opettaja aloitti lukemaan tätä kirjaa meille ääneen, muttei päässyt koskaan loppuun asti - kuten ei myöskään sitä toisena vuonna luettua kirjaa. Muita Jules Vernen kirjoja olen lukenut itse  kyllä useita vuosien varrella, mutta tätä en koskaan, pelkän Aku Ankka -version vain.

Osa Vernen kirjoista on aika tylsiä, mutta tämä ei kuulunut niihin, vaan oli aika kiinnostava. Tämä ei siis ole luokiteltavissa tieteiskirjallisuudeksi ja voi olla, että pidin tästä juuri siksi. Tarina oli kiinnostava ja juuri sopiva lentokoneessa luettavaksi.

Koska tämä lukemani kappale oli Bookcrosing-kirja, niin tökkään tähän vielä linkin sen journaliin.

Lukuhaasteet:
Books on France

Translation: I read book Michel Strogoff (original French title) by Jules Verne. Book is located to Russia at 19th century. It's telling a story about a courier, who's traveling a long route. I liked this more than some other books by Verne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti