maanantai 5. joulukuuta 2011

MatkahaasteNappasin jostain toisesta blogista matkahaasteen.

1. Ikimuistoisin kohde tähän mennessä
Ulkomailla olen pitänyt eniten Pohjois-Norjan pikkukylistä. Siellä on merta, tunturia ja idyllisiä maisemia. Ja eläimiä! (Baltia on tosin tämänhetkinen suosikkini, mutta se ei vielä pääse ikimuistoiseksi kohteeksi, kun se on sen verran uudempi tuttavuus)

2. Hauskin matkamuisto
Viime kesänä käytiin "työmatkalla" Helsingin saaristossa: soudettiin Kaivopuiston rannasta Harakkaan ja Uunisaareen. Se oli kesän rennoin työpäivä. Hauskinta siellä oli hanhet ja lokit näin jälkikäteen ajateltuna, silloin paikan päällä se ei ollut ihan yhtä kivaa. Niillä oli just pesimäaika, niin ne oli aika villeinä siellä ja toivat vähän haastetta työntekoon.

3. Upein luontokohde, jossa olet käynyt tai haluaisit käydä
Käydyistä kohteista paras on Ahvenanmaa. Siellä on monenlaisia eri luontotyyppejä, mitä täällä pääkaupunkiseudulla ei voi nähdä. (Postauksen kuva on Ahvenanmaan korkeimmalta "vuorelta", Getabergetiltä.) Toinen aika hyvä on Nuuksio, kun pidän metsistä. Haluaisin käydä ulkomailla Yellowstonessa tai jossain luonnonpuistossa Afrikassa, joka tapauksessa paikassa, missä voisi nähdä erilaisia eksoottisia eläimiä luonnollisessa ympäristössä.

4. Paras ranta, jolla olet ollut
Tykkäsin eniten Gotlannin saaren rannoista. Siellä ollaan jo vähän "avomeremmällä" kuin Suomessa ja rannatkin on sen mukaisia. Lisäksi tykkään siellä olevista kivimuodostelmista. Uimakäyttöön parhaat rannat on tähän mennessä olleet Suomessa Luukin ulkoilualueen ranta Espoossa ja Hämeenlinnan uimahallin ranta. (Eipä ole pahemmin tullut käytyä rantalomilla ulkomailla....)

5. Kohde, johon et ihastunut
Kaikki ulkomaat, joissa olen käynyt (Norja, Ruotsi, Viro, Latvia), on olleet ihania eikä niistä heti tule mieleen mitään huonoa paikkaa. Suomalaisista paikoista koitin kanssa miettiä jotain huonoja käyntikohteita, mutta en keksinyt yhtään (joko en ollut varma käynnistäni tai sitten en osannut perustella). Aika hyvä tuuri mulla on sitten matkakohteiden kanssa ollut....

2 kommenttia:

  1. Hei, tämä oli hauska juttu, tätä voisi muokata vielä hieman ja tehdä tuo lista vaikka vuosittain. Täytyypä laittaa hautumaan mietintämyssyyn moinen ajatus! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiva jos kelpaa! :) Mietin itse kanssa, että jonkun vastaavan yhteenvedon useammin.

    VastaaPoista