tiistai 13. joulukuuta 2011

Kluuvin galleria

Pihi nainen toivoi blogiin lisää museo- tai taidegalleria-juttuja, tässä tulee nyt sitten yksi!

Kävin viime viikolla pikavisiitillä Helsingin taidemuseon ylläpitämässä Kluuvin galleriassa. Kyseessä on pieni ja kävijälle lmainen taidegalleria. Tarkoituksena on ilmeisesti esitellä vähän uudempien ja/tai tuntemattomampien taiteilijoiden teoksia - tai kuten nettisivuilla sanotaan, "ajankohtaisten". Yksi valikoima on esillä useimmiten noin kolme viikkoa.

Käydessäni galleriassa oli esillä Panu Rytkösen teoksia, joissa oli jonkunlainen kirkollinen ja elämän loppumiseen liittyvä teema. Eka reaktio oli pieni hämmästys. Olin luullut tulevani katsomaan tauluja, mutta esillä olikin veistoksia (vai miten niitä sitten nimittääkin).

Tila oli melko pieni. Se ei kuitenkaan ole periaatteessa mikään iso ongelma, ehtiipähän katsoa kaiken kunnolla, kun katsottavaa on vähemmän. Ideana se on myös hyvä, että taiteilijat ei ole sitä samaa massaa. Se on kiinnostavaa päästä näkemään vaihtelevien tekijöiden teoksia. Kun näyttely vaihtuu usein, saa hyvän syyn käydä paikassa usein. Aion siis vierailla galleriassa joskus toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti