perjantai 2. joulukuuta 2011

Kirja+elokuva/klassikko: Pikku prinsessa

(Tällä tekstillä kuittaan suorituksen haasteista "kirja ja elokuva" ja "10 klassikkoa". Näyttää sittenkin siltä, että saan suoritettua tämän lue kirja ja katso elokuva -haasteen loppuun. Mulla on puuttuvia varten vähintään valittuna ne suoritettavat parit, osa jo vähän pidemmällä.)

Kirja: Frances Hodgson Burnett: Pikku prinsessa (WSOY 2010)
Elokuva: Pikku prinsessa (The Little Princess, 1939)

Pikku prinsessa on tyttökirjaklassikko, jonka olen lukenut useasti. Siitä on tehty useampi elokuva ja katsoin vuonna 1939 valmistuneen, jossa on Shirley Temple pääosassa. Tulipahan korjattua nyt sekin vahinko, etten ollut nähnyt aikaisemmin yhtään Temple-leffaa.

Rikas Saara tuodaan Intiasta tyttöjen sisäoppilaitokseen Englantiin. Hänellä on vilkas mielikuvitus ja hän on aina ystävällinen kaikille. Myöhemmin hänen elämänsä sitten muuttuu kokonaan. Mä järkytyin sen leffan kanssa, että miten kirja oltiin muokattu paikoitellen melkein tunnistuskelvottomaksi. Tarinaa oli pistetty tosi paljon uusiksi ja jotkut painotukset olisin itse ratkaissut toisella tavalla. Koko elokuva perustuu aika pitkälti Shirley Templen suoritukseen. Jos ei olisi lukenut kirjaa, tätä olisi voinut pitää parempana leffana. Kirjaan verrattuna se oli aika huono, ei ollut riittävän uskollinen eikä ihan onnistunut tavoittamaan sitä samaa maailmaa.

Viime vuonna ilmestyi kirjalle Hilary McKayn tekemä jatko-osa Pikku prinsessan ystävät. Kirjoitin siitä arvioinnin Kirjavinkkeihin.

PS. Reetalla on arvonta blogissaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti