lauantai 5. marraskuuta 2011

Tampere!

Tulipas käytyä kääntymässä Tampereella.Reissun päätarkoitus oli katsastaa Tampereen työväenteatterin Eila, Rampe ja huonot keenit. Siinä Eila ja Rampe viettävät seuralaisineen Likan kihlajaisia mökillä eikä näytelmä siis perustu mihinkään aikaisempaan kirjaan. Näytelmä oli hauska ja lavastus hyvä, tykkäsin kokonaisuudesta. Verrattuna Helsingin kaupunginteatterin näytelmään Eila, Rampe ja palvattu onni, jonka näin viime vuodenvaihteessa (arvioni täällä), tämä oli parempi kaikilta osin: tämä ei ollut musikaali, näyttelijäsuoritukset pääosin parempia ja muutenkin kokonaisuus tuntui hivenen toimivammalta.

Toinen suorite oli kaupungin kulttuuriraitit, joista kävelin läpi osan arkkitehti Wivi Lönniin liittyvää reittiä. Arkkitehtuurimielessä tämä oli hyvä valinta, en olisi välttämättä löytänyt samoja paikkoja katseltavaksi itsekseni. Oli kiva huomata sieltä talojen väleistä löytyvän myös vanhoja taloja (miten mä aina ajattenkin Tampereen olevan uudehko kaupunki?). Kirjoitin jo kesällä kävelyreiteistä ennen edellistä reissua. Silloin tuli testattua Väinö Linnaan liittyvä lenkki ja edelleen suosittelen jotain vaihtoehdoista kokeiltavaksi.

2 kommenttia:

  1. Tampereella on hyvä teatteritarjonta. Harmittaa, kun asun sen verran kaukana että pääsen harvoin käymään.

    En ole koskaan kävellyt järjestelmällisesti kävelyreittejä läpi, olen vain nauttinut tielleni osuneista Lönnin rakennuksista, kuten paloasemasta. Ehkä pitäisi terästäytyä ensi vuonna kesälomalla.

    VastaaPoista
  2. Mä totesin kanssa, että Tampereella menisi useampi katsomisen arvoinen näytelmä. Täytyy mennä uudestaan joku kerta. Ja kannattaa kokeilla jotain kävelyreittiä, suosittelen. :)

    VastaaPoista