keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Elokuva-arvio: Nanny McPhee ja suuri pamaus

Nanny McPhee ja suuri pamaus
(Nanny Mc Phee and the Big Bang)

Valmistumisvuosi: 2010
Pääosissa: Emma Thompson ym.
Tyylilaji: Lastenelokuva

Nanny McPhee ja suuri pamaus on lasten satuelokuva. Nanny McPhee on lastenvahti, joka saapuu paikalle antamaan opetuksia, kun perheen kurittomat lapset tarvitsevat häntä. Jännitteitä aiheutuu rikkaista serkuista ja paineista myydä maatila. Elokuva tapahtuu Britanniassa ensimmäisen maailmansodan aikana.

Tykkäsin tästä, kyseessä on laadukas lastenelokuva. Myös edellinen osa, Nanny McPhee - satumainen lastenvahti, on katsomisen arvoinen (vaikka siinä onkin eri perhe). Tämä elokuva on visuaalisesti tosi hienon näköinen. Maalaiskylä on viehättävän näköinen ja maatilan sisustus omalla tavallaan tyylikäs. Ja sitten siinä oli ihania pieniä porsaita!

Nanny McPheellä ja Maija Poppasella on kyllä tiettyjä yhtäläisyyksiä, vaikka periaatteessa kyse onkin kahdesta erilaisesta hahmosta. Poppanen tekee vähän enemmän taianomaisia asioita ja on enemmän itseään täynnä. En kuitenkaan osaa valita, että kumpi hahmo toimii elokuvana paremmin. Nanny McPheestä on myös kirjakin, mutta sitä en ole lukenut, niin en osaa vertailla hahmoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti