torstai 24. marraskuuta 2011

E-kirjoista taas

Postasin viimeksi keväällä e-kirjoista tänne blogiin. Niistähän on puhuttu Suomessa enemmän jo pari vuotta, mutta kunnon läpimurtoa ei ole vieläkään tapahtunut.

Luin YLEn uutisten sivuilta viime viikolla tekstin otsikolla E-kirja, ei kiitos. Siinä pyöriteltiin sitä samaa, että miksei sähköiset kirjat kelpaa suomalaisille, vaikka ulkomailla ne on jo joissain paikoissa ohittaneet perinteiset kirjat. Monilla lukujoilla (myös itselläni) tökkii esimerkiksi hinta ja valikoima. Ennen kuin mä rupean maksamaan e-kirjoista jotain, niin hintaeron paperiseen kirjaan pitää olla enemmän kuin muutama euro. Valikoima on suomenkielisen kirjallisuuden osalta sentään vähän parantunut siitä mitä se joskus oli.

Itse en siis ole viime kesäisten testien jälkeen lukenut kuin pari e-kirjaa enemmän. En vaan tykkää lukea tietokoneen ruudulta pitkään ja lukulaite on niin kallis. Olen siis sitten valkannut mielummin äänikirjan, jos otan luettavaksi jonkun muun kuin paperisen kirjan.

Mites te muut, onko joku jo innostunut kunnolla e-kirjoista?

2 kommenttia:

  1. Harkitsen hieman, antaisinko itselleni joululahjaksi lukulaitteen (Kiitos veronpalautukset!). Tarkoituksena olisi lukea englanninkielisiä kirjoja, joita saisi järkevään hintaan e-kirjoina, eivätkä sitten täyttäisi ennestäänkin tulvivaa kirjahyllyäni. Kotimaisia e-kirjoja en hinnoittelun ja hyvien kirjastopalveluiden vuoksi varmaankaan ostaisi.

    VastaaPoista
  2. Joo, jos englanniksi haluaa lukea, niin sitten tilanne on vähän parempi kuin suomenkielisillä markkinoilla. :)

    VastaaPoista