keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kirja-arvio: Tatun ja Patun avaruusseikkailu

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatun ja Patun avaruusseikkailu. Otava 2011.

Uusin kuvakirja Tatu ja Patu -sarjassa on nyt ilmestynyt. Ostin sen kirjamessuilta, kuten olen viime vuosina tavannut tehdä. Ensivaikutelma kirjasta ei ollut kovin positiivinen ja se tunne tuntui pysyvän myös tarkemman tarkastelun jälkeen.

Tuntui, että sarjassa on taso jotenkin laskenut. Kirjan idea ei ollut mielestäni niin hyvä. En siis oikein tykkää avaruusaiheisesta scifistä tai yleensäkään mistään avaruusseikkailuista (Star Warsit on nähty, mutta siihen se sitten jääkin). Avaruus-scifin tuntemisesta olisi kumminkin ollut hyötyä, kun viittauksia ja mukaelmia tuntuu vilisevän kirjassa aika paljon.

Olisin pitänyt enemmän kirjasta, jossa on vähemmän seikkailuja ja enempi faktapitoisempaa juttua, kun planeetat ja muut on sellaisenaan kiinnostavampia kuin siellä seikkailu. Tekstiä kirjassa oli kuitenkin enemmän kuin ennen. Sitä en oikein vielä ehtinyt päättää, että onko se hyvä vai huono asia. Kuvat ovat pääosin yhtä hyviä kuin ennenkin. Kokonaisuus oli joka tapauksessa pettymys.

Kirjavinkeissä oli vähän positiivisempi arvio.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä. Ehkä Tatu ja Patu pyrkii tässä viihdyttämään samalla myös aikuislukijoita noilla viittauksilla? Tuntuu, ettei tämä sovi kovin hyvin meidän pojille, jotka kyllä fanittavat Tatua ja Patua, mutta sarjan etupään kirjat ovat olleet tähän mennessä ehdottomasti parasta antia. Tuntuu, että Tatu ja Patu ovat kasvaneet nyt meistä ohi, ja tämän aika tulee vasta vuosien päästä. Karselen uutuuden silti kirjastosta käsiini. Kuvat ovat varmasti kivoja joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään kanssa enempi niistä alkupään kirjoista. Toisaalta nää soveltuu aika monen ikäisille.

    VastaaPoista