tiistai 24. toukokuuta 2011

Tallinnan museotYhdessä toisessa blogissa joku oli kommentoinut, että olisi kiva käydä joskus Tallinnan reissulla museossa, jos vaan ehtisi. Kyllä se ehtiminen on ihan helppoa vaikka kävisikin samalla kertaa vaikka syömässä ja kaupoissa. Tai no, jos menee Viking Expressillä, niin voi olla vähän tiukka aikataulu, mutta Tallinkillahan saa itse valita kuinka pitkän ajan maissa on. Monet museot sijaitsee kätevästi vanhassa kaupungissa. Tein sitten tällaisen listan suosittelun arvoisista museoista.

Näissä olen itse käynyt:
* Arhitektuurimuuseum. Arkkitehtuurimuseo, sijainti kätevästi lähellä satamaa. Vierailuun ei kulu kauaa aikaa, varsinkaan jos käy katsomassa pelkät pienoismallit.
* Eesti Loodusmuseum. Luonnontieteellinen museo vanhassa kaupungissa, tämä on erityisen hyvä. Kooltaan ei ole niin iso kuin Helsingissä.
* Tallinna linnamuuseum. Kaupunginmuseo vanhassa kaupungissa, tämäkin on aika hyvä. Nähtävää on paljon jos alkaa kunnolla katsoa.
* Niguliste muuseum. Keskiaikaista kirkkotaidetta Nigulisten kirkossa, kaikki jutut on aika nopeasti katsottu läpi.
* Okupatsiooni muuseum. Miehitysmuseo vanhan kaupungin lähellä, sijainti vähän sivussa, jos on vaan vähän aikaa. Ei kauhean iso, mutta siellä saa kulumaan aikaa paljon, jos haluaa katsoa kaiken kunnolla.
* Teaduskeskus Ahhaa. Pieni tiedekeskus vanhan kaupungin lähellä. Paikka on Heurekaan verrattuna vähemmän tieteellinen: kaikki jutut, jota sai itse kokeilla, oli käydessäni sellasia vähän pelityyppisiä. Mulle paikka oli vähän pettymys, mutta lapsille tämä on parempi juttu.

En nyt laita tähän muita paikkoja, kun en niiden laadukkuudesta tiedä. Vanhassa kaupungissa ja sen lähellä on useita muitakin museoita, Kadriorgissa kaksi taidemuseota (jotka on kuulemma oikeasti hyviä). Aukioloaikoja ja pidemmän listan voi tsekata Tallinnan matkailutoimiston sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun laitoit lyhyesti vielä noita henkilökohtaisia muistoja noista museoista. Minä en ole noissa museoissa ehtinytkään käydä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, jos tykkäät. :) Suosittelen tosiaan käymään.

    VastaaPoista