maanantai 30. toukokuuta 2011

Kirja-arvio: Kirjoittamisen ihanuus

Katarina Kuick ja Ylva Karlsson: Kirjoittamisen ihanuus - Nuoren kirjoittajan opas. Karisto 2010.

"Hän kulutti aikaansa kirjastossa, ihan niin kuin hyvin usein muulloinkin. Tällä kertaa hän eksyi lastenosaston lehtihyllylle ja tarttui tavoistaan poiketen kirjallisuuslehteen. Lehdessä oli arvioitu kirja Kirjoittamisen ihanuus. Hän pisti kirjan heti varaukseen ja sai sen käteensä pari päivää myöhemmin. Hän halusi oppia kirjoittamaan fiktiota ja erilaisia tekstejä. Tämä kirja sai heti ideat pyörimään päässä, mutta vieläkin oli edessä se vaikein vaihe: miten saada ensin jotakin tekstiä paperille asti ja sitten saada se vielä valmiiksi."

Tosi moni kirjabloggaaja on jo kirjoittanut arvion kirjasta Sata sivua - tekstintekijän harjoituskirja, niin mä en enää tee sitä. Se on niin booooring, että kaikki arvioi samoja kirjoja. Sitä paitsi tämä kirja on vähän parempi: tässä on sekaisin teoriaa, harjoituksia, vinkkejä, haastatteluja ja inspiraationlähteitä. Se toinen oli mielestäni huomattavasti yksipuolisempi, vaikka siinäkin oli jotain hyviä harjoituksia.

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että valitsit blogiisi tämän vähemmän esillä olleen kirjoittajaoppaan. Vaikken enää mikään kovin mahdottoman nuori kirjoittaja olekaan, aion selailla tämänkin opaan heti, kun pääsen tarttumaetäisyydelle. Kiitokset :-)!

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että joku tarttuu kirjaan suositukseni perusteella (ja tämä on sen verran kiva kirja, että kannattaakin tarttua). :)

    VastaaPoista
  3. Hei, mäkin voisin lukea ton kirjan! (En kuitenkaan muista koskaan.) Ai niin, olen hautausmaalla. Mistäs arvasit?

    VastaaPoista