perjantai 15. helmikuuta 2013

Näytelmä: Maamme - Nykykuvia Suomesta

Kansallisteatteri on julkaissut näytelmiään kirjamuodossa yhteistyössä Lasipalatsin Kirja kerrallaan -kustantamon kanssa. Kirja kerrallaan on kuitenkin lopettanut toimintansa lokakuun lopussa 2012 ja kirjavalikoima näytelmiä lukuunottamatta siirtyi Ntamolle eikä netistä löytynyt mitään tietoa, että jatkaako Kansallinen näytelmien julkaisua nyt sitten yksinään.

Elina Snicker: Maamme - Nykykuvia Suomesta. Suomen Kansallisteatteri ja Kirja kerrallaan 2011.

Sorruin investoimaan kahteen näytelmään kirjamuodossa, kun niitä oli tarjouksessa Kansallisteatterin lippumyymälässä vuodenvaihteessa ja nyt esittelen niistä toisen.

Näytelmän päähenkilö on Mandy, joka kiertää kuvaamassa Suomea ilmasta uutta Maamme-kirjaa varten. Selvittäessään erään pellon omistajaa hän tapaa useita sen laidalla asuvia ihmisiä: sotaveteraanin, nuoria, ydinperheen lapsen, säilöjän ja talkooväkeä. Kaikilla on erilainen näkemys isänmaasta ja Suomesta, mutta näytelmässä pohditaan myös uusien asioiden tuloa omaan lähiympäristöön.

En ole nähnyt tätä esitettynä, niin lukeminen oli kaikista mielikuvista vapaata, mutta toisaalta tämä olisi näkemisen jälkeen luettuna tuntunut varmaan ihan erilaiselta. Mä olen monen näytelmän kanssa ollut sillä linjalla, että niiden lukeminen on turhan hankalaa ja katseleminen on kivempaa. Tässä tapauksessa lukemisen kanssa ei ollut ongelmia, ehkä mä olen vaan alkanut tottua tai sitten tää oli oikeasti helppo luettavaksi. Juoni oli aika kiinnostava, samoin henkilöhahmot. Tämä ei ollut myöskään ennalta-arvattava. Olen siis varsin tyytyväinen lukukokemukseeni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti