perjantai 22. helmikuuta 2013

Elokuva: Rango


Rango
(Rango)
Vuosi: 2010
Maa: Yhdysvallat
Tyylilaji: animaatio

Elokuvan päähenkilö on Rango-lisko, joka lähtee aavikolle. Se päätyy pikkukaupunkiin, joka muistuttaa sellaista villin lännen kylää ja jossa asuu erilaisia eläimiä. Rango päätyy seriffiksi, kun se suurentelee aikaisempia ansioitaan. Kaupunki kärsii vesipulasta ja Rango lupaa ratkaista asian.

Värimaailma oli aika synkkä, mutta se sopi pölyiselle aavikolle. Animointijälki oli suhteellisen pikkutarkkaa ja aidon näköistä. Vaikka eläimet olivatkin puettuja ihmisten tapaan, ne näyttivät silti oikeilta eläimiltä eivätkä tavallisilta animaatioeläimiltä. Teemaan sopien musiikki oli pitkälti kantrityylistä ja tykkäsin siitä. Elokuva vähän epäilytti ennakkoon, mutta lopputulos olikin parempi kuin mitä oletin ja tykkäsin tästä.

Aluksi vähän ihmettelin, kun elokuvan ikäraja on 12 vuotta eli aika korkea animaatioksi, mutta ei tämä kyllä ihan mikään alle kouluikäisten filmi ole. Tavallaan se on ihan kiva, ettei kaikki animaatiot ole sitä siloiteltua Disney-siirappia. DVD:n kannessa ja muistaakseni myös aikoinaan teatterilevityksen yhteydessä painotettiin vähän turhan paljon Johnny Deppin osuutta, joka oli siis pelkkä äänirooli. Mulla on periaatteena katsoa kaikki animaatiot dubattuina suomeksi, niin siinä ei pahemmin pääse alkuperäisistä staroista nauttimaan eikä suomalaisten dubbausten taso kuitenkaan yleensä huono ole, ei tässäkään elokuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti