tiistai 12. helmikuuta 2013

Kirja: Aaro-oravan syntymäpäivät

Pieni karhu on lasten- ja nuortenkirjoihin erikoistunut kustantamo. Parasta niiden valikoimassa on Aaro-oravasta kertovat kuvakirjat, joista otin esiteltäväkseni yhden omassa hyllystäni olevista.


Mélanie Watt: Aaro-oravan syntymäpäivät. Pieni karhu 2011.

Aaro on arka orava, joka pelkää suunnilleen kaikkea ja varautuu kaikkeen kunnolla. Nyt Aarolla on syntymäpäivät tulossa. Välttääkseen riskejä se aikoo viettää juhlat yksin, valmistautuu kaikkeen mahdolliseen ja suunnittelee tarkkaan etukäteen, miten juhlat tulevat menemään.

Joltain tuntemattomalta kaverilta tulee onnittelukortti ja Aaro päättää kutsua tämän kaverin mukaan. Synttärivieraita onkin sitten kokonainen lauma paikalla eivätkä juhlat menekään suunnitelman mukaisesti. Tämä tapahtuu suunnilleen jokaisessa sarjan kirjassa: Aaro suunnittelee ensin kaiken kunnolla, sitten tapahtuu jotain yllättävää ja Aaro huomaakin, ettei poikkeavat tapahtumat olleetkaan ihan hirveitä.

Mä pidän oravista, niin siksi on kivaa lukea kirjoja, jossa sellainen on päähenkilönä. Aaron varustautuminen eri mahdollisuuksiin on aika hauskaa, kun itse olen myös jonkunasteinen kontrollifriikki (en tosin ihan yhtä pahasti kuin Aaro). Ja sitten lopputulema on aina se, että olipas kivaa, vaikkei mennytkään suunnitelman mukaan....

Tämä on sellainen kirja ja kirjasarja, jota kannattaa suositella testimielessä myös aikuisille. Erityisesti kohderyhmää ovat kuitenkin ne pelkäävät lapset, mutta uskon näiden uppoavan kaikille lapsille.

Lukuhaasteet:
Totally British - Commonwealth (Kanada)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti