torstai 1. marraskuuta 2012

Viikko Saksassa

Mä olin viikon Saksassa kiertelemässä ja kävin Hollannissakin. Mä en oikein tiedä, että mitä kaikkea mä siitä täällä kertoisin, kun toisaalta olisi kiva kirjoittaa täällä matkailustakin - vaihteeksi kun kerrankin tuli käytyä jossain.

Kölnissä kävin tuomiokirkossa ja eläintarhassa. Ne oli ennakkosuunnitelmissa ykköskohteet ja oli sitten myös käytännössä parasta mitä mä koko reissulla näin. Missään museoissa ei tällä reissulla tullut käytyä ja se harmittaa, kun Kölnissäkin olis ollut vaikka mitä vaihtoehtoja.

Düsseldorfista taas täytyy vinkata, että siellä on kirjakauppa, jonka rinnalla Helsingin Akateeminen on pientä: Stern Verlagin kirjakauppa. Saksassa kirjat on hivenen halvempia kuin Suomessa ja mua harmitti sekin, etten oikein osaa saksaa, niin en viitsinyt raahata kilokaupalla kirjoja kotiin.

Jotain kirjallisia löytöjä kuitenkin reissun aikana tein ja ne on tässä:


Eli siis selväkielisesti seuraavat kirjat:
* Mr. Men- ja Milla-kuvakirjat hollanniksi
* saksalainen käännös yhdestä Ella-kirjasta
* saksalainen Viisikko (niitä oli enempi kuin suomeksi!!)
* saksalainen lasten joulukirja
* saksalainen arkkitehtuurisanakirja
* saksalainen pensaisiin liittyvä puutarhakirja
* hollantilainen Anne Frank -kirja (josta en tosin mitään ymmärrä, mutta ihan sama)
* Rowlingin uutuus alkuperäiskielellä (tämä maksoi Hollannissa vähempi kuin Suomessa ja epäilen tulevan käännöksen laatua)

2 kommenttia:

 1. Kölnin tuomikirkko on todella upea ja hienoa, kun kävit Kölnissä! Olen kiivennytkin ne portaat sinne ylös, vaikka oli hieman hengästyttävää.

  Jännä kuulla tuosta Rowlingin aikuisten kirjasta sitten, kun olet lukenut sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä kiipesin kanssa sinne ja se oli ihan hirveetä! Ei enää ikinä yhteenkään kirkontorniin! :D Mä en ole vielä ihan varma, että säästelenkö kirjaa vai lukisko sen heti, kun molemmat vaihtoehdot on yhtä houkuttelevia.

   Poista