sunnuntai 5. elokuuta 2012

Sarjakuva: Love Hina 4

 

Ken Akamatsu: Love Hina 4. Tokyopop 2002.

Love Hina on yksi niistä mangasarjoista, joita olen lukenut enemmän kuin parin kirjan verran. Sarjaa on julkaistu 14 osaa ja luin niistä nyt neljännen, jonka nappasin Finnconin bookcrossing-pöydästä. Olen lukenut sarjaa aika epämääräisessä järjestyksessä ja pitänyt välillä pidempiä taukoja, niin kokonaisuus ei kaikilta osin ole kunnolla selkiytynyt.

Päähenkilönä on Keitaro-poika, joka yrittää päästä yliopistoon ja työskentelee samalla talonvahtina pienessä tyttöjen asuntolassa. Tyttöjen kanssa tapahtuu kaikenlaisia konflikteja ja manga onkin aikamoista komediaa välillä, mutta pääideana on siis heidän arkielämänsä kuvaaminen. Tässä osassa hän yrittää hankkia osa-aikatyötä itselleen, mutta työn saaminen ja sitten sen tekeminen eivät meinaa onnistua.

Japanissa tätä on käsittääkseni julkaistu lähinnä pojille tarkoitetussa lehdessä, mutta periaatteessa en näe tässä mitään perinteisiä poikamaisia piirteitä. Tytöt on vaan välillä aika vähäpukeisia, niin kai se on sitten yksi merkkki asiasta. :D

Sarjasta on olemassa myös anime-versio. Hankin DVD-boksin joskus alkuvuodesta, mutten ole vielä ehtinyt katselemaan sitä ollenkaan. En ole itse siis pahemmin katsonut yhtään mitään animeja koskaan, joten uuden aluevaltauksen suorittaminen kiinnostaa ja sitten tietty sarjakuvan ja animaation vertailu.

Kirjan bookcrossing-journal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti