perjantai 24. elokuuta 2012

Kirja-arvio: Erlend Loe - Kurt kuriirina

 

Erlend Loe: Kurt kuriirina. Otava 2012.

Jee, tätä kirjaa on jo hetkisen aikaa tullut odotettua!

Päähenkilönä on tuttuun tapaan trukkikuski Kurt. Pohjoisnorjalaiset kapinoivat ja haluavat irrottautua Etelä-Norjasta. Kurt alkaa kuriiriksi ja lähtee viemään salaista viestiä pohjoiseen. Matkan varrella pitää sitten koko ajan varoa pohjoisen asukkaita, mutta onneksi tielle osuu hyviäkin ihmisiä.

Tykkään kyllä edelleenkin tosi paljon Loen kirjoista. Tässä kirjassa parasta oli road trip -meininki ja ihana Norja. Kirjassa käytiin useammassa tutussa paikassa ja sain itselleni vahvemman matkakuumeen, Norjaan on pakko päästä uudestaan.

Loen aikuisten kirjoissa taso on alkanut tässä vuosien varrella hiljalleen laskea, mutta lastenkirjoissa ei ainakaan vielä. Kurt-kirjat ovat alkaneet muuttua vähän synkemmiksi ja isompien lasten kirjoiksi kuin ne alkupään kirjat. Tämä on tuplapaksu aikaisempiin verrattuna ja teema ei välttämättä tosiaan ole mikään pikkulasten juttu. Lisäksi Loen huumori on sellaista, ettei se välttämättä aukea ihan samalla tavalla pienimmille lukijoille. Tyyli on siis ihan omanlaistaan ja ainakin omalla kohdallani se siis toimii.

Kirjassa oli mukana myös alaviitteitä. Keväällä Soitellaan, soitellaan! -kirjan yhteydessä kritisoin niitä, mutta tästä kirjasta jopa jaksoin lukea ne kaikki (no ainakin määrä oli pienempi). Tällä kertaa lukeminen kannatti, olisin varmasti tuntenut jääneeni paljosta paitsi, jos olisin huomannut viitteiden hyvyyden vasta jälkikäteen.

Ainakin sivuilla Kirjavinkit ja Kirjojen keskellä tämä on keritty arvioida jo.

(Kirja on pyydetty arvostelukappaleena. Alkuperäinen kansikuva sen takia, kun suomenkielistä ei löytynyt sopivankokoisena.)

Lukuhaasteet:
Ikkunat auki Eurooppaan - Norja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti