lauantai 18. elokuuta 2012

Levy-arvio: Irina Björklund / Chanson d'automne


Irina Björklund: Chanson d'automne (2011)

Etsin jotain uutta musiikkia kirjaston levyosastolta ja tämä osui käteen ulkomaankielisten laulelmien seasta. Elokuva Anonyymit romantikot herätti taas inspiraation kuunnella jotakin ihan mitä tahansa ranskaksi ja tarkoitus olisi löytää jotain muutakin kuunneltavaa.

Aina aluksi vierastan vähän sitä, kun joku taiteilija yrittää aluevaltausta jollakin toisella taiteenalalla. Irina Björklund on siis näyttelijä, jonka työstä itselläni ei ollut mitään kunnon mielikuvaa etukäteen. Sekin oli mennyt ohi, että tämä on jo hänen kolmas levynsä. Lopputulos ei kuitenkaan ole niin kamala kuin joskus jollain muulla raja-aitoja ylittäneellä on ollut, vaan melko hyvä. Siis ainakin siihen nähden, etten yleensä kuuntele chanson-tyypistä musiikkia (schlageria sen olla pitää!).

Levyllä on ranskankielisiä laulelmia, jotka ovat uusia ja pelkästään tätä levyä varten tehtyjä. Sanoitukset ovat Björklundin omia. Hän on asunut joskus Ranskassa ja siis taitaa osata kieltä sujuvasti, ainakaan mitään suomiaksenttia ei laulussa kuule. Sanoituksien hyvyydestä en sitten osaakaan sanoa yhtään mitään, kun en niitä oikeastaan kuunnellut. Annoin kielen vaan mennä, kun sen tarkka kuuntelu ja suomentaminen olisi pilannut kuuntelukokemuksena. Toki olisin voinut tutkia niitä levyn kansipapereista, mutta antaa nyt olla.

Töissä taustamusiikkina kuunneltuna tämä oli aika kelvollinen valinta. Se saa silti jäädä ainakin toistaiseksi kertakuunteluksi. Pitää kumminkin vilkuilla jatkossa, että jos tulisi vastaavia positiivisia yllätyksiä vastaan muualtakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti