keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kirja-arvio: Houkutus

 

Stephenie Meyer: Houkutus. WSOY 2009.

Mä olin pitkään aika skeptinen tämän sarjan suhteen, osittain ehkä sen kaiken hypetyksen takia. En myöskään uskonut, että pitäisin teineille suunnatusta vampyyriromantiikasta, kun en yleensä sellaista lue. Otin sitten kokeeksi kirjastosta ekan osan kuunneltavaksi äänikirjana. Lopputulos oli, että ei tämä ollutkaan niin huono kuin mitä se olisi voinut olla.

Kirjan päähenkilö on lukiota käyvä Bella, joka muuttaa pikkukaupunkiin isänsä luokse. Siellä hän tutustuu Edwardiin, joka onkin vampyyri. No, tämä on sitten kunnollista teiniromantiikkaa ja mukana on sitä iih-hän-on-niin-komea-hehkutusta. Aargh, meinasi välillä mennä kunnolla hermo siihen kaikkeen siirappiin. Kirjan tarinassa ei olisi ollut mitään kunnollista koukkua, jos Edward olisi ollut ihminen, mutta hänen vampyyriytensa tekee siitä mielekkäämmän ja kiinnostavamman.

Periaatteessa tämä tyylilaji ei ole vieläkään kauheasti mun mieleen. Aikuisten puolelta löytyy enempi parempaa romantiikkasävytteistä viihdettä enkä mä ole erityisen kiinnostunut paranormaaleista ilmiöistä (perusfantasia on sitten ihan oma lukunsa myös).

Ymmärrän kuitenkin aika hyvin, että mistä tässä ne teinit tykkää. Tämä on ehkä vähän enempi tyttöjen juttu kuin vaikka Harry Potterit, joka tuntui olevan aikanaan yhtä iso ilmiö. Toisaalta Potterit tapahtuivat suurimmaksi osaksi omassa maailmassaan ja nämä kirjat ihan normaalissa ympäristössä, niin tämä sarja saattaa siis ehkä vetää puoleensa niitä ihmisiä, jotka eivät välttämättä halua tarttua kunnolliseen fantasiaan.

Pakko ne jatko-osatkin on lukea, vaikka takakansien perusteella meno saattaakin mennä vähän överiksi (ainakin teiniromantiikan suhteen). Kyllähän mun pitää silti joka tapauksessa saada tietää, että miten tarina kehittyy ja muuttuuko se paremmaksi edetessään. Tästä lopusta sitä jatkoa ei siis voi vielä arvata, mutta toisaalta taas sarjan olisi ihan hyvin myös voinut lopettaa jo tähän ensimmäiseen osaan. Hivenen siis epäilen sitä, että antavatko ne yhtään mitään lisää tähän tarinaan, mutta mahdollisuuksia ainakin on.

Pitäisköhän tarttua seuraavaksi Nälkäpeli-sarjaan? :D

Esittely Risingshadow'ssa, Tavaus-blogi, Satun luetut (koko sarja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti