perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kirja-arvio: Soitellaan, soitellaan!Sophie Kinsella: Soitellaan, soitellaan! WSOY 2012.

Sain tämän Sophie Kinsellan uusimman kirjan arvostelukappaleena jo useampi viikko sitten, mutta olin säästellyt kirjaa tarkoituksella lukupinossa.

Kirjan päähenkilö on fysioterapeutti Poppy, jonka oma puhelin varastetaan ja joka sitten löytää toisen puhelimen roskiksesta. Se on bisnesmies Samin sihteerin vanha puhelin, jonne tulee edelleen työasioihin liittyviä viestejä. Poppy etsii hukkaamaansa arvosormusta ja suorittaa häävalmisteluita. Puhelinta hän ei halua palauttaa ihan vielä, kun pyysi ilmoitusta siihen numeroon sormuksen löytymisestä.

Uusi juttu kirjassa oli fiktiiviset, tarinaan liittyvät Poppyn tekemät alaviitteet, jollaisia en muista romaaneissa ennen nähneeni. Se oli hauska idea ensimmäiset 30 sivua, jonka jälkeen käytännössä lopetin niiden lukemisen. Sen jälkeen vilkaisin vielä pari kertaa ja luulen, etten menettänyt mitään. En siis yleensä jaksa missään kirjassa hyppiä alhaalla tai lopussa olevien viitteiden perään, kun se katkoo lukemista ärsyttävästi.

Edellinen Kinsellan kirja Kevytkenkäinen kummitus oli pettymys itselleni. Siihen verrattuna tämä oli taas sitä normaalia laatua: kevyttä viihdettä ja sujuvaa tekstiä. Suosikkikirjailijani chick litin alalla on siis edelleen tässä. Muissa blogiarvioissa jotkut oli miettineet tarinan uskottavuutta. Itse en sitä ajatellut lukiessani, vaan kaikki meni läpi ihan hyvin. Näin jälkikäteen ajateltuna tarinan lähtöasetelma puhelimen löytämisestä ei nyt välttämättä kauhean nerokas idea ole, mutta lopputulos oli kuitenkin mielestäni silti hyvä.

Muita arvioita (keskimäärin ei kauhean innostuneita): Aamuvirkku yksisarvinen, Luettua, Nenä kirjassa, Kellastuneita sivuja, Luettuja maailmoja.

Haastesuoritukset:
Ikkunat auki Eurooppaan - Iso-Britannia
Velhomaailman ihmeisiin perehdyttävä tutkinto - Jästitieto

2 kommenttia:

  1. Mulla on tämä odottamassa mutta muut kirjat ovat vielä menneet edelle. Himoshoppaajat olivat todella hauskoja, oliskohan ideat loppuneet Kinsellalta kesken,onko viihdekirjailijan tähti laskussa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka himoshoppaajat oli hyviä, mä olen tykännyt vielä enempi näistä siihen sarjaan kuulumattomista. En itse osaa sanoa vielä, että olisko yleinen taso lähtenyt pysyvästi laskusuuntaan - toivottavasti ei kuitenkaan ihan vielä.

      Poista