torstai 21. kesäkuuta 2012

Nuorta voimaa luettavanaOlin tiistai-iltana käymässä yhdessä muiden kirjabloggaajien kanssa Nuoren voiman liitossa. Tilaisuudessa esiteltiin liiton toimintaa ja lähtiessä sai mukaan muutaman lehden luettavaksi.

Liiton julkaisemassa Nuori voima -lehdessä on joka numerossa eri teema. Näissä saamissani numerossa 3-4/11 oli teemana kirjailija-elokuvaohjaaja Alexander Kluge ja numerossa 5/11 runous. Lehdissä on esseitä, uusia kaunokirjallisia tekstejä ja arviointeja kirjoista. En ollut aikaisemmin kuullutkaan koko lehdestä, joten oli ihan kiinnostavaa päästä kurkistamaan sisältöä. Ensimmäisenä reaktiona oli pienoinen kauhistus, kun kaikki materiaali tuntui liian taiteelliselta ja korkeakulttuuriselta minulle. Lisäksi alkoi ahdistaa, kun en itse osaa kirjoittaa yhtä hyvin. Lehti on kyllä tosi tasokas: olin pitänyt Parnassoa ja Kulttuurivihkoja laadukkaina, mutta Nuori voima meni niistäkin ohi.

Nuori voima -lehden tilaajat saavat myös Kritiikki-lehden, josta sain luettavaksi syksyn 2011 numeron. Kritiikissä sisältää käytännössä pelkkiä kirja-arvosteluja. Löydän tuskin tästä kauheasti uutta luettavaa, kun lukumakuni poikkeaa lehden linjasta. Tarkoitus olisi kuitenkin tutkailla tekstejä tarkemmin ja ottaa opiksi, jos vaikka viimeinkin oppisin itsekin kirjoittamaan kunnollisia arviointeja.

Kaikki lehdet oli tosi tuhteja lukupaketteja ja jos ne lukisi kannesta kanteen, siihen saisi kyllä menemään aikaa. Tässä olisi siis hyvä vaihtoehto matkalukemiseksi.... Tällä perusteella en kyllä lähtisi tilaamaan kumpaakaan lehteä, mutta kertatutustumisena tämä oli hyvä. Saatan kyllä vilkaista sisältöä jatkossakin, jos lehti tulee vastaan, mutta pidän silti mielummin jatkossa kirjat ja lehdet erillään kuten tähänkin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti