perjantai 22. kesäkuuta 2012

Kirja-arvio: Tietäjän lapsuus


Diana Wynne Jones: Tietäjän lapsuus. WSOY 2010.

Luin Noidan veli -kirjan jo joskus vuosikausia sitten. Olin kuullut, että sille tuli jatkoa, mutta en ollut niihin jatko-osiin sitten koskaan tarttunut. Lainasin tämän nyt sitten luettavaksi, mutta ilmeisesti olisikin kannattanut lukea se Noidan veli ensiksi uudestaan, vaikka tämä tapahtuukin sitä ennen.

Kirja kertoo Christopherista, jolla on yhdeksän henkeä. Hän on henkimatkaaja, joka pääsee unessa siirtymään oikeasti toisiin maailmoihin. Kun kyvyt selviävät, hänet siirretään kouluun ja laitetaan oppimaan enempi magiaa. Christopher on siis Noidan veljessä tärkeässä (sivu)osassa nimellä Chrestomanci.

Tämä oli kyllä hyvä kirja! Tyyli oli kevyttä fantasiaa, lisäksi tarina oli kiinnostava ja mukaansatempaava eikä ollut ennalta-arvattava. Tämä on taas niitä kirjoja, etten vaan pysty sanomaan mitään muuta järkevää kuin että tämä oli hyvä. Löysin siis taas yhden helmen kirjailijan fantasiakirjojen joukosta, vaikka oikeastaan tässä tapauksessa oli kyse kirjailijasta, jonka olin vain unohtanut. Nyt tässä tekstin julkaisuvaiheessa sain jo luettua sen ekan osan ja tätä seuraavankin sain aloitettua. Lisää jatkoa on tulossa syksyllä tähän sarjaan ja onneksi Jonesilta löytyy muutakin luettavaa kuin tämä sarja.

Kirja muualla: Risingshadow'n esittely, Kirjamielellä / Marjis, Rakkaus kirjoihin / Murswein.

Lukuhaasteet:
Ikkunat auki Eurooppaan - Iso-Britannia
Velhomaailman ihmeisiin perehdyttävä tutkinto - Taikuuden historia


Vaikka juhannus onkin omasta mielestäni yhtä turha juhla kuin kaikki muutkin, niin kai tässä kohtaa kuuluu silti toivottaa hyvää juhannusta teille muille. Itse olen varmaan ekaa kertaa ikinä juhannuksen vietossa kotona enkä mökillä ja tää on aika kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti