lauantai 26. toukokuuta 2012

Medelhavsmuseet

(Kuva: Wikimedia Commons ja GDFL-lisenssi)

Kävin siis aikaisemmin tällä viikolla Tukholmassa. Reissun ainoa museokeikka suuntautui Medelhavsmuseetiin, joka sijaitsee Cityn ja Gamla stanin rajamailla.

Museossa on esillä Välimeren ympäristön maiden vanhaa kulttuuria esimerkiksi Kyprokselta, Egyptistä ja Lähi-idästä. Kiinnostavin osio oli omasta mielestäni Egypti, koska siellä on ollut muinaisaikoina kiinnostavin kulttuuri, joka poikkeaa niistä perus Kreikan ja Rooman jutuista.

Vaihtuva näyttely esitteli etruskeihin liittyviä juttuja Italiasta. Kyseisessä näyttelyssä oli yritetty laittaa kuvia ja joku video myös 3D:nä, mutta homma ei toiminut kovin hyvin. Muutenkin katselin mielummin niitä konkreettisia löytöjä kuin videoita.

Esillä oli joka tapauksessa tosi paljon tavaraa, josta syystä museo tuntui suuremmalta kuin mitä se oikeasti oli. Tämä on taas niitä paikkoja, joista ei selviä nopeasti ulos, jos haluaa katsoa kaikkea. Kuvassa on se vaikuttavin juttu: suuri kokoelma Kyprokselta löydettyjä patsaita ja tässä on siis vaan puolet alkuperäisestä löydöstä.

PS. Venäjän mummot on parhaita Euroviisuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti