perjantai 11. toukokuuta 2012

Kirja-arvio: Rebekka - Yllätysten ysi


Tuija Lehtinen: Rebekka - Yllätysten ysi. Otava 2012.

Yllätysten ysi on osa Rebekasta kertovaa nuortenkirjasarjaa. Olen lukenut tästä kaikki aikaisemmatkin osat, vaikka sarja alkoikin ilmestyä vasta sitten, kun olin itse jo yli-ikäinen kohderyhmään nähden.

Tässä osassa Rebekka käy ysiluokkaa ja miettii poikia ja tulevaisuuttaan. Mitään kunnon ratkaisuja ei minkään suhteen tunnu tulevan. Tuntui, että sarjan taso on vähän laskenut siitä, mitä se on parhaimmillaan ollut. Vaikka on tämä toki hyvä kirja siltikin, edelleen tykkään Lehtisen uudemmista kirjoista enempi kuin vanhemmista. Hahmogalleria on aika hyvä ja monipuolinen. Eniten tykkään Rebekan pikkusiskoista, jotka aiheuttaa usein naurunpysrkähdyksiä (tässä kirjassa ehkä vähän vähempi kuin aikaisemmin).

Jos homma toimii samalla lailla, kuin mitä Laura-sarjan kanssa, niin tähänkin sarjaan tulee varmaan vielä jatkoa sen verran, että Rebekka on muutaman vuoden vanhempi. Näistä sarjoista en muuten osaa valita, että kumpi on parempi. Molemmat on omalla tavallaan hyviä kokonaisuutena. Päähenkilöistä sitten Rebekka on ehkä vähän mielenkiintoisempi: kun hän on "maalaisempi" pienemmän paikkakunnan tyttö ja enempi luonnonlapsi. 

Kirja on saatu arvostelukappaleena, koska mun piti arvoida se Kirjavinkkeihin. Yksi toinen vaan ehti arvioida sen sinne ensin, niin kirjoitin siitä sitten tänne. Osallistun tällä myös Lasten linnoitus -lukuhaasteen kategoriaan "Nuorten nurkka".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti