perjantai 4. toukokuuta 2012

The Baby-Sitters Little Sister

Joo näitä blogipostauksia voisi kyllä kirjoittaa nopeammin valmiiksi ja sitten myös muistaa siirtää ne tikulta nettiin asti kanssa... Aina ei vaan kykene.

Kirjoitin aikaisemmin lukevani The Baby-sitters Club -sarjaa vieläkin aina välillä. Tällä kertaa esittelyssä on yksi sen spin-off-sarjoista, The Baby-Sitters Little Sister. Näissä päähenkilönä on normaaleista BSC-kirjoista tutun Lisan pikkusisko Karen, joka käy ala-astetta. Karen on luonteeltaan johtajatyyppiä ja saa kaikenlaisia ideoita, mutta kuitenkin usein unohtaa ajatella asioita loppuun asti. Tässä sarjassa kirjat ovat toisten sarjojen kirjoja ohuempia ja niissä on mukana kuvia.

Luin Little sistereitä nyt kaksi osaa:
* Karen's Chain Letter (Scholastic 1998). Tässä osassa Karen saa ketjukirjeen ja aiheuttaa luokalleen postimerkkien keräilyinnostuksen. Näistä kahdesta tykkäsin tästä enemmän.
* Karen's Leprechaun (Scholastic 1995). Tässä valmistellaan St. Patrick Dayn paraatia ja mietitään menninkäisten olemassaoloa.

En ole tämän sarjan kauhean iso fani, ne muut on paljon parempia. Hahmot tuntuvat ärsyttävämmiltä eivätkä tarinat ole mitään kauhean ihmeellisiä. Tyyliltään nämä ei siis mielestäni ole kovin hyvin tehtyjä tai siis parempiakin koululaisista kertovia kirjoja on. Nämä olisivat varmasti kelvanneet itselleni paremmin silloin kun kuuluin kohderyhmään ikäni puolesta, vaikka silloin ei englanniksi lukeminen käytännössä olisikaan onnistunut. Plussaa tulee kuvituksen olemassaolosta.

Lisäksi se on tietty hyvä, että tässä tulee täytettyä tavoitettani: lukea kirjoja muillakin kielillä kuin suomeksi. Ajattelin, että se on ihan sama, että millaisia kirjoja luen, kunhan luen edes jotain vieraskielisiä välissä.

Haastesuoritukset:
Lasten linnoitus - "Lastenmaa" (2 kpl)

2 kommenttia:

 1. Eikä, onko tästä spin-off-sarjoja! Minä taisin aikoinaan lukea kaikki Babysitters Clubit, siis ne jotka siihen mennessä ilmestyivät. Oi tätä nostalgiaa!

  ps. Kyllä se on niin, että vieraskielistä kannattaa lukea, ei sillä ole niin väliä onko lasten vai aikuisten, yleensä nuorten kirjoissa saattaa myös olla tosi hyvää kieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englanniksi löytyy kaikenlaista, esim. mysteryjä, specialeja (paksumpia kirjoja), California Diaries ja mitä niitä nyt on. Saatavuus täällä Suomessa vaan on vähän heikkoa.

   Poista