keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Musiikkia: Anne Mattilan ja siskojen joululevy


Anne Mattila & siskot Anneli, Anniina ja Anitta: Minun joululauluni (BMG Finland 2004)

Mattilan sisaruksista olen kuunnellut aikoinaan eniten Annelia, mutta oikeastaan kaikki tytöt on yhtä kaunisäänisiä laulajia. Tätä joululevyä on myyty Annen nimellä, kun tuossa vaiheessa muut eivät olleet vielä niin suosittuja kuin nykyään.

Löysin levyn kirpputorilta kymmenen sentin hintaan ja pakko se oli sieltä mukaan ottaa, kun sen verran Mattiloista tykkään. En silti normaalisti kuuntele usein joululauluja ja silloin kun kuuntelen niitä itse vapaaehtoisesti, teen sitä useammin kesällä kuin joulun aikaan. Tämä tekstikin on kirjoitettu toukokuussa ja ajastettu julkaisuun joulukuulle.

Tyyliltään tämä oli aika iskelmähenkinen levy, mutta toisaalta se olikin aika oletettavaa. Ei lastenlevy tai ääri-perinteiset kappaleet olisi olleet samalla lailla Mattiloiden tyyliä. Ainoa ennestään tuttu kappale oli Joulumaa - se Katri Helenan. Googlaus ei tuonut oikein mitään valaistusta asiaan, että ovatko kaikki muut sitten vain tätä varten tehtyjä, mutta ainakaan en itse muista niitä tietoisesti koskaan kuulleeni muiden esittäminä tai muissa yhteyksissä. Osa kappaleista on yhdessä laulettuja ja osan joku laulaa yksinään (soolokappaleita laitettu eniten Annelle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti