torstai 12. joulukuuta 2013

Elokuva: Hobitti 1


Hobitti - Odottamaton matka
(The Hobbit - An Unexpected Journey)
Valmistumisvuosi: 2012
Tyylilaji: Fantasia / seikkailu
Ohjaus: Peter Jackson
Pääosissa: Martin Freeman, Richard Armitage, Ian McKellen, Andy Serkis

Kaikki varmaan jo tietää, että Hobitti on myös kirjana ja sijoittuu aikaan ennen Tarua Sormusten herrasta. Bilbo on hobitti, joka ei kaipaa elämäänsä jännitystä. Hän kuitenkin lähtee kääpiöporukan mukaan pelastamaan lohikäärmeen vahtimia kääpiöiden esi-isien rikkauksia. Matkalla tulee sitten kaikenlaisia esteitä.

Silloin kun tämä oli elokuvateatterissa, jäi menemättä katsomaan ja nyt oli sitten jo aikakin nähdä tämä (kirjaston varausjonossa meni vain vähän yli kaksi kuukautta). Visuaalisesti tämä on kyllä yhtä hieno kuin Taru Sormusten herrasta oli aikoinaan. Mutta muuten tämä ei sitten ihan täysin vastaakaan omaa käsitystäni Hobitista, vaikka se olikin suhteellisen uskollinen kirjalle.

TSH on paljon pidempi ja se oli kolmena elokuvana, nyt sitten joku on saanut älynväläyksen laittaa myös Hobitin kolmeen osaan. Yhdessä osassa olisi ollut ehkä vähän oiottuja mutkia, mutta uskon, että tämä olisi toiminut paremmin kokonaisuutena silloin. Lopullisen arvion pystyy kuitenkin tekemään vasta sitten, kun myös loputkin osat on nähty. (Ainakin tämä loppui ärsyttävästi kesken!)

Pitääkin fiilistellä tässä samalla sitä, että löysin muuten just kirppikseltä Hobitti-lautapelin, mutten ole vielä kerinnyt testata sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti