keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Kirja-arvio: Lapsi muiden joukossa


Torey Hayden: Lapsi muiden joukossa. Otava 2009.

Kirja oli tässä joku aika sitten bookcrossing-miitissä tarjolla ja nappasin sen mukaani. Kirjailija Toray Hayden on erityisopettaja, joka on kirjoittanut useamman kirjan työstään eri tavalla ongelmaisten lasten parissa. Olen lukenut hänen kirjojaan aikaisemminkin muutaman, mutta tämä oli nyt lyhyen ajan sisään toinen lukemani. Oikeasti mun olisi pitänyt pitää pidempi tauko näiden, kun mua alkaa vaan jotenkin ahdistaa nää aina. Mä en siis oikein tykkää siitä ajatuksesta, että nämä kirjat on totta ja on oikeasti olemassa lapsia, joilla on asiat huonosti ja ettei asialle voi aina edes tehdä mitään.

Haydenin kirjat toimi aina suhteellisen samalla kaavalla: hän menee uuteen paikkaan töihin, jossa hän työskentelee ongelmalapsien kanssa ja sitten hän saa autettua niitä pahimpia tapauksia. Tässä kirjassa oli sikäli pieni poikkeus, että luokkaan tuli avustajaksi yhden oppilaan äiti, jolla oli myös ongelmia ja niitäkin piti ratkoa. Mielestäni kirja ei poikkea Haydenin yleisestä linjasta tasoltaan eli jos tykkää muista, niin tämäkin menee läpi yhtä hyvin.

Torey Haydenin kotisivuilla on muuten tarkempaa tietoa joistakin kirjoista. Se oli kiva juttu, että siellä myös kerrottiin, että mitä osalle lapsista oli käynyt kirjan tapahtumien jälkeen.

Linkki kirjan bookcrossing-journaliin
Linkki Torey Haydenin kotisivuille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti