keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Chick lit!


(Kuvat: AAA Clip Art)


Luen itse välillä jonkun verran chick litiksi kategorisoitavaa kirjallisuutta, mutta hyvää sellaista on ollut aika vaikeaa löytää. Sitten kun alkaa mennä Sinkkuelämää-tasolle, niin mua ei enää kiinnosta. Mutta ei mua myöskään mikään Danielle Steel -tyylikään kiinnosta. Luin juuri Lynn Messinan kirjan Muodin orjat, jonka sain bookcrossingin kautta luettavaksi (linkki BC-journaliin), mikä oli aika hyvä kirja. Mutta sitä ei näköjään saa edes kirjastosta, joten en arvioikaan sitä täällä, vaikka tarkoitus oli (ei ole järkeä vinkata kirjoista, joita ei saa mistään).

Parhaimmat mitä oon löytänyt, on Cecelia Ahern ja Sophie Kinsella, jotka on varmaan aika monelle muullekin tuttuja. Kevyenä viihteenä ne on ihan hyviä, yleensä ne kirjat on pakko lukea heti kokonaan. Meg Cabotin nuortenkirjatyyli on paikoitellen vähän samaa kamaa, niitä Cabotin muutamia aikuisten kirjoja en ole vielä lukenut. Otan kyllä mielelläni vastaan vinkkejä samantyyppisistä kirjoista, erityisesti sellaisista jotka on suomennettu.

Ja jatkon kannalta tämäkin sivu on ihan kätevä: http://chicklitreviews.com/ Siellä on arviointeja erilaisista chick lit -kirjoista. En ole vielä kerinnyt sen tarkemmin tutkia, että löytyykö sieltä mitään lukemisen arvoisia kirjoja. Jos vaikka talvella jaksaisi taas lukea enempi englanniksi, niin sitten voisi tarttua johonkin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti