maanantai 11. huhtikuuta 2011

New Look

Vaihteeksi lehti-asiaa, kun kerkesin harrastaa "tutkivaa journalismia".

New Look on uusi lifestyle-lehti, joka on suunnattu nuorille ja aikuisille naisihmisille. Lehden on ilmeisesti tarkoitus olla jonkunlainen teinilehden ja naistenlehden välimuoto. Nettisivuille on siirtynyt muutama suosittu tyyli- ja lifestyle-blogi (nyt ne sivut pelittää jo).

Blogeissa on ollut asiaa tästä, joten ostin uteliaisuuttani kokeeksi ensimmäisen numeron (siinä oli pari pidempää juttua, joita ei voinut kaupan lehtihyllyllä alkaa lukemaan). Sisältö jakautui neljään osaan: tyyli, kauneus, ihmissuhteet ja matkailu. Matkailuosa oli omasta mielestäni mielenkiintoisin. Lehden alkupää oli aika kuvapainotteinen, mutta niinhän ne tyyli- ja kauneusjutut yleensä muissakin lehdissä esitellään, vaikka itse haluaisinkin saada enemmän tekstiä.

Kieliasu oli lehdessä paikoitellen aika viimeistelemätön (kirjoitus- ja tyylivirheitä löytyi aika monta) ja se on iso miinus. Mun mielestä painettu sana pitäisi olla hyvää kieltä, jos se yrittää olla vakavasti otettava julkaisu. Kyllä sen päätoimittajankin pitäisi katsoa ettei mitä tahansa pääse läpi. Netissä voi sitten kirjoittaa muulla tyylillä. Ulkoasu ei myöskään ollut toimiva kaikilta osin, sitäkin olisi voinut viilata vielä. Kieli ja ulkoasu on mulla ne jutut, jotka lehdissä pitää olla kohdallaan (vaikka niillä ei voi kuitenkaan pelastaa epäkiinnostavaa sisältöä). Tämän perusteella en kyllä aio lehteä ostaa enää uudestaan, kirjastossa voisin ehkä joskus vilkaista. Lisäksi lehden normaalihinta 6,90 euroa on mun mielestä vähän turhan korkea tämän tasoiselle lehdelle.

Ehkä mä siis luen jatkossakin pelkästään Demiä. :D (demittäjät on muuten asian ytimessä lehden suhteen täällä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti