sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

BarbapapaSinireunainen kirja on Barbapapa tärkeissä töissä (Otava 2011) ja pinkkireunainen Barbapapat työn touhussa (Karisto 1981). Tekijöinä molemmissa Annette Tison ja Talus Taylor. Kirjoissa Barbaperheen jäsenillä on jokaisella jokin oma työ, joka esitellään muutaman sivun mittaisessa tarinassa.

Olin tilannut Kirjavinkkejä varten arvostelukappaleena yhden Barbapapa-kirjan ja vasta paketin avattuani tajusin, että kyseessä onkin vanha tuttu kirja. Hyllystäni löytyneen vanhemman painoksen kuluneisuudesta päätellen tämä on aikoinaan ollut yksi suosikkikirjoistani. Nyt pitää varmaan sitten vertailla, että onko uusi suomennos parempi vai huonompi kuin vanha (ja tsekata, että saisiko alkuperäistä kirjaa mistään).

Vaikka tässä on kyllä muutenkin tullut luettua liikaa lastenkirjallisuutta.... Mun piti lukea enempi aikuisten kirjoja ja tietojuttuja, mutta sitten kun ne bookcrossing-porukat kantaa mulle niitä vanhoja lastenkirjoja luettavaksi enkä mä nyt niitä voi lukemattakaan jättää. Argh.

2 kommenttia:

  1. Oma lemppari myös tuo pinkkireunainen ja ihmettelinkin kun mainostettiin Otavalta "ennen suomentamattomia tarinoita"...pöh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomennos oli kyllä tehty uudestaan, mutta käytännössä tarinat oli ihan samoja ja kuvitus kanssa. Hiukkasen harhaanjohtavaa tosiaan....

      Poista