sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

10 klassikkoa: Helmi

John Steinbeck: Helmi. Tammi 2009.

Meillä oli pakko lukea Helmi yläasteella eikä se muistaakseni ollut mikään erityisen hyvä kokemus silloin. Nyt siitä on kuitenkin kulunut riittävästi vuosia, niin päätin kokeilla kirjaa uudestaan. Helmi kertoo köyhästä helmenkalastaja Kinosta ja hänen vaimostaan Juanasta. He löytävät todella suuren helmen. Silloin heidän elämänsä muuttuu, muttei ihan samalla tavalla kuin he aluksi olettavat. Olin näköjään unohtanut aika hyvin tarinan kulun, mutta se oli toisaalta vain hyvä asia. Kokonaisuutena kirja oli parempi kuin mitä muistin. Oikeasti tämä on klassikoita sieltä paremmasta päästä, joten olin ihan turhan takia vältellyt kirjaa kaikki nämä vuodet.

Nyt olen lukenut kaikki vaaditut 10 klassikkoa lukuhaastetta varten. Arvelinkin etukäteen, että määrässä ei ole mitään kunnon haastetta itselleni. En siis lopeta vielä lukemista, vaan yritän päästä lukuun 20 tai 30 ja saada mukaan enemmän aikaisemmin lukematta jääneitä kirjoja.

2 kommenttia:

  1. Muistelinkin, että tämä on koulujen pakkolukulistojen tavaraa. Harmi, että kirjat tahtovat järjestään mennä pilalle tai hukkaan yläasteikäisen käsissä. Sopivan kirjan löytäminen luettavaksi on todella hankalaa. Pitäsisi samalla sivistää, kasvattaa ja johdatella lukuharrastuksen pariin - murkkuja, jotka jo periaatteesta vastustavat kaikkea, mitä opettaja tarjoaa. Mukavaa, että kuitenkin löysit tämän uudelleen!

    VastaaPoista
  2. Mä luin kyllä vapaahetoisesti klassikoita jo yläasteella, niin mulle se lukeminen ei ollut niin iso ongelma kuin monille muille. Samalla kuitenkin tuntui, ettei opettaja osaa valita kunnollisia kirjoja luettavaksi.

    VastaaPoista