tiistai 12. huhtikuuta 2011

Elokuva-arvio: Mystery Mummy

Tales from the Tomb: Mystery Mummy (National Geographic 2005)

Olin joskus aikoinaan tosi kiinnostunut muinaisesta Egyptistä, niin siksi oli tosi mielenkiintoista löytää kirjastosta muutama aiheeseen liittyvä dokumenttielokuva. Valitsin niistä katsottavaksi näin ensi alkuun tämän, kun mysteerit on yleensä aika kiinnostavia. Tämä dokumentti kertoo tuntemattomaksi jääneestä muumiosta, joka on löydetty kuninkaallisten muumioiden joukosta. Tutkijat yrittävät selvittää muumion henkilöllisyyttä.

Yleensä kuolleen nimi merkittiin arkkuun ja muualle, tälle ei ollut annettu mitään nimeä. Ruumista oli kohdeltu huonosti ja muumiointi oli tehty nopeammalla ja epätyypillisellä tavalla. Myös hautaus oli suoritettu eri tavalla kuin yleensä, mukaan ei ollut laitettu taikaesineitä. Ketä tahansa ei muumioitu, kosa esim. rikollisilla ei katsottu olevan oikeutta päästä sitä kautta kuolemanjälkeiseen elämään. Myös sijainti faraoiden vieressä todennäköisesti tarkoitti henkilön olevan kuninkaallinen itse tai joku sukulainen.

Dokumentissa esitetään pari vaihtoehtoista teoriaa sille, kuka tuntematon muumio voisi olla. Ratkaisu jätetään kuitenkin auki, mikä on vähän sääli, kun ainakin itse odotin koko ajan lopullisen selvyyden tulevan dokumentin lopussa. Olin tässä vuosien varrella kerennyt unohtaa suurimman osan Egyptistä ja arkeologiasta lukemani tietomäärän, joten sikäli tämä dokumentti oli hyvä juttu kertauksena. Luultavasti siis haen näitä siis lisää katsottavaksi, varsinkin kun nämä on normaaleja elokuvia lyhyempiä, niin aika riittää paremmin katsomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti