lauantai 23. marraskuuta 2013

Junibacken

 photo HPIM1730_zpsaf111e45.jpg

Kävin pari viikkoa sitten Tukholmassa ja nyt oli ekaa kerta suuntana Djurgården. Siellä oli pakko vanhana Astrid Lindgren -fanina päästä Junibackeniin, mikä on ollut suunnitelmissa jo vuosikausia.

Itse näyttely koostui neljästä eri osiosta. Ekana oli yleislastenkirjamaailma, jossa oli mm. muumitalo ja Viirun ja Pesosen talo. Sitten tuli satujuna, joka meni Lindgrenin maailmojen halki. Sen tarina oli hänen viimeinen kirjallinen työnsä ja hän myös lukee sen itse ruotsinkielisessä versiossa. Kolmantena oli kuvassa näkyvä Pepin talo, jonne siis mahtui aikuisetkin ihan hyvin sisään. Vikana oli vaihtuva näyttely, jossa tällä kertaa oli Kauhuagentti Nelli Rappin ja LasseMaijan etsivätoimiston kaupunki.

Kokonaisuutena tämä oli pettymys. Tämä oli enemmän sellainen lasten puuhamaa -juttu ja tuntui olevan suunnattu tyyliin 7-8-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Satujuna oli tosi kiva kyllä, paras osio koko paikassa. Sinne ei muuten kannata ihan pienten kanssa sitten mennä, voi olla vähän turhan jännä.... Olisin kaivannut mukaan enempi Lindgreniä ja enempi sellaista museomaista näyttelyä. Kun onhan vaikka jossain Heurekassakin tosi hyvin huomioitu eri-ikäiset kävijäryhmät, mutta täällä ei.

PS. Olis tehnyt mieli ostaa se Junibackenin kirjakauppa tyhjäksi.

4 kommenttia:

 1. Lapsille Junibacken on kiva. Kävimme paikassa esikoisen kanssa hänen ollessaan 4-vuotias ja hän nautti paikasta kovasti. Satujuna oli hänelle aika jännittävä, siitä taisimme me vanhemmat saada irti enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olis sitten pitänyt olla joku lapsi mukana, että olis ollut hauskempaa. :P

   Poista
 2. Tuo ikähaarukka on varmaan juuri se "oikea ikä" Junibackeniin. Me käytiin lasten kanssa siellä, kun lapset olivat 7 ja 6 - lapsilla oli tosi kivaa, ja aikuisena olin tyytyväinen, että paikkaan ei tarvitse mennä ehkä toiste. Siis tosi kiva, mutta niin paljon lapsia ympäriinsä juoksemassa... Ja tosiaan ei kovin paljon vanhemmille lapsille niin kiva paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli tosiaan aika paljon vilinää. Ehkä olis ollut kivempaa hiljaisempaan aikaan, että olis saanut rauhassa katsella kaikkia yksityiskohtia ilman sitä juoksevaa lapsilaumaa.

   Poista