perjantai 15. marraskuuta 2013

Elokuva: DianaDiana
Valmistumisvuosi: 2013
Maa: Britannia
Tyylilaji: draama
Ohjaus: Oliver Hirschbiegel
Pääosissa: Naomi Watts, Naveen Andrews

Luin aikaisemmin tänä syksynä kirjan Diana - prinsessan viimeinen rakkaus. Nyt siihen pohjautuva elokuva on jo viikon verran ollut nähtävissä myös Suomessa elokuvateattereissa ja kirjan lukemisen jälkeen oli aika selvää mennä katsomaan se, kun olen muutenkin lievä kuninkaallis-intoilija. Elokuvan pointtina on prinsessa Dianan parin viimeisen elinvuoden aikana ollut romanssi Hasnat Khanin kanssa. Khan on Pakistanista kotoisin oleva kirurgi, joka halusi vältellä julkisuutta.

Sen verran mitä vähän googlailin äsken, niin tämä ei nyt mitään kauhean hyviä arvosteluja ole saanut. Elämänkerrallisena elokuvana tämä on mun mielestä ihan okei, muttei tuonut mitään erityisen uutta tietoa taio näkökulmaa, kun olin kerran kirjan jo lukenut. Tirkitelynä tai sosiaalipornona tätä voi tietty pitää, mutta samoihin kategorioihinhan uppoaa melkein kaikki elämänkerrallinen materiaali.

En pitänyt Wattsin esittämää Dianaa kauhean loistavana, vaan ennemmin keskinkertaisena. Ja kun romanssista kerran oli kyse, niin senkin olisi toivonut näkyvän paremmin näyttelijöiden välisenä kemiana tai jotain (en osaa ilmaista itseäni, plaah). Visuaalisesti leffa oli hieno ja tarina sai mut olemaan tippa linssissä vähän turhan usein.

Kuittaan tällä myös yhden elokuva-bonuksen Totally British -haasteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti