lauantai 31. elokuuta 2013

Kirja: Taivas mikä työpaikka!


Riitta Kiiveri, Tony Pokkinen, Noora Kunttu, Pirkko Saari, Christina Sandberg, Meriitta Ahtikari, Kati Kaivanto, Lene Malmström: Taivas mikä työpaikka! Atar 2012.
(Kansi: Juhana Mikkanen)

Finnarin matkustamohenkilökunta halusi yhtiön tasavuosijuhlan kunniaksi koota kaikkia juttujaan vuosien varrelta kirjaksi asti ja tässä on lopputulos. Matkustajat aiheuttavat kaikenlaisia hauskoja tai hankalia tilanteita, mutta välillä lentoemännät itse sekoilevat esim. eri kielien kanssa tai aikaerorasituksen jälkeen.

Vanhimmat jutut ja kuvat ovat jostain 1950-luvulta. Kirjasta huomaa hyvin lentomatkailun kehityksen, kun osa jutuista on muuttunut ajan kanssa ja osaan on tarvittu suurempia tapahtumia, kuten terrorismi tai tuhkapilvi. Kirja antaa erilaisen, työntekijän näkökulman lentomatkustamiseen. Töissä tuntuu pääosin olevan hauskaa, vaikka kaikenlaisia asiakkaita ja pulmatilanteita tuleekin eteen. Jonkin verran on tehty jaottelua teemoittain ja lukujen alussa on pidempiä selitystekstejä, jotka antavat taas lisäinfoa lentomatkailusta ja sen historiasta.

Luen mielelläni kirjoja erilaisista matkailuaiheista, joten tämänkin lukeminen oli sitten aika selvää. Aikoinaan luin myös ahkerasti netistä Aasiakas.net-sivua, johon oli koottu tekstejä erilaisissa asiakaspalvelutöistä, jossa kävi enemmän tai vähemmän idiootteja asiakkaita. Tässä kirjassa näkökulma oli kuitenkin (onneksi) laajempi, tarkoituksena ei tuntunut olevan tyhmille lentomatkustajille nauraminen.

Kirjan omille kotisivuille voi klikata itsensä tästä.

Lukuhaasteet:
Kansankynttiläin kokoontumisajot - Matkat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti