lauantai 24. elokuuta 2013

Kirja: Ommelten välinen aika


María Dueñas: Ommelten välinen aika. WSOY 2013.

Tämä kirja taisi olla tämän kevään (käännös)uutuuksia. Sain sen pyytämättä ennakkokappaleena kustantamosta.

Päähenkilönä on nuori ompelijana työskentelevä Sira. Hän asuu Madridissa Espanjassa, mutta lähtee sieltä miehen perässä Marokon espanjalaisalueelle. Ensin syttyy Espanjan sisällissota, sitten toinen maailmansota. Siran tilanne muuttuu: sattumalta hänestä tulee englantilaisten hyväksi toimiva agentti, joka saa tietoja ompelimossa vierailevilta saksalaisrouvilta.

Historia on aina ollut mun juttu ja olen ollut kiinnostunut eniten 1900-luvusta sekä vuosisadan sodista. Tältä pohjalta tiesin melko varmasti myös tämän kirjan olevan kiinnostava. Niinhän se olikin ja ainoastaan paksuus oli estänyt tarttumasta siihen jo aikaisemmin.

Tästä olisi ehkä saanut kaksikin eri kirjaa: toisen ompelijasta ja toisen naisagentista. Molemmat oli kuitenkin onnistuttu yhdistämään kirjassa ihan hyvin. Espanja ja Afrikka olivat molemmat tapahtumaympäristöinä kiinnostavia eksoottisuutensa takia. Kiinnostavuutta lisäsi myös se, että kirjan henkilöistä osa on ollut ihan oikeasti olemassa (siis jotkut muutkin kuin Franco itse).

Kielestä, uskottavuudesta, sujuvuudesta, faktoista tai mistään en nyt keksi mitään valittamista. Ei tässä uusi lempikirjani silti ole, vaan hyvä kirja, jolla sain kulumaan monen päivän työmatkat bussissa. Tai no itse asiassa keksin mä sen verran valittamista, että kansi on vähän ankea. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti