sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Sarjakuva: Dragon Ball 34


Akira Toriyama: Dragon Ball 34 - Gokua vahvempi soturi. Sangatsu Manga 2009.

Mä olen tässä muutaman vuoden sisään testaillut erilaisia mangasarjoja, että löytäisin itselleni jotain uutta luettavaa. Dragon Ballia en ollut tätä aikaisemmin kokeillut. Tällä kertaa testissä oli siis myös, että miltä tuntuu hypätä sarjaan mukaan keskeltä ilman aikaisempia tietoja.

Tässä osassa Goku-niminen hahmo taistelee Cell-nimistä pahista vastaan ja pari muutakin kokeilevat voimiaan tätä vastaan. Yhdessäkään luvussa ei käytännössä tehdä mitään muuta kuin taistellaan. Tähän oli vähän hankala päästä sisälle, kun mitään käsitystä hahmoista ei ollut etukäteen ja olisin kaivannut vähän taustoja, että mikä tässä taistelussa on niin tärkeää.

Sarjaa on julkaistu Japanissa ilmeisesti 80-luvulla ja 90-luvun alussa. Sen huomaa piirrostyylistä, kun tämä on hivenen vanhahtavampaa verrattuna uudempiin sarjoihin. Realistisen näköisiä hahmoja tässä ei ole, mutta eivät supersankarit yleensä sellaisilta näytäkään. Takakannessa sarjaa suositellaan yli 12-vuotiaille. En ole ihan varma, että onko se hyvä ikäraja, mutta se taitaa olla siltä varalta, kun täällä Suomessa sarja herätti pahennusta aloittaessaan ilmestymisen täällä (ks. esim. Kvaak.fi).

Tylsistyin lukiessa aika paljon, kun tapahtumat olivat aika yksipuolisia eivätkä vaihtelevia. En ole aikaisemmin lukenut paljoakaan vastaavia toimintasarjakuvia, kun en ole pitänyt niitä mielenkiintoisina. Ei varmaan pitäisi yhden osan perusteella tuomita koko sarjaa, niin luultavasti luen vielä joskus jonkun aikaisemmista osista.

Lukuhaasteet:
Seitsemän sarja

2 kommenttia:

 1. Hmm joo. Dragon Ballia en ole lukenut tai katsonut, kun se vaikuttaa olevan äärimmilleen vietyä taistelusarjakuvaa (päähenkilö kehittää taistelutaitoja ja kohtaa yhä kovempia vihollisia). Ilmeisesti tuolla äärimmäisyyteen vetämisellä on faninsa mutta kun koko lajityyppi ei minua niin kiinnosta...

  Keskelle sarjaa hyppääminen toimii varmaan ajoittain, just luin yhden osan Tezukan Black Jackia ja se oli kokonaan irrallisia episodeja jotka voisi varmaan lukea missä järjestyksessä tahansa (ja ilmeisesti Salapoliisi Conan on samanlainen), mutta sitten on aika monta jotka on niin jatkuvan juonen vetämiä ettei toimi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään mikään taistelufani ole, mutta niitä mangoja näkyis olevan tarjolla aika paljon. Siksi en yleensä näihin tosi pitkiin sarjoihin tartukaan, kun ei voi olla varma että voiko lukea osia sekaisin.

   Poista