lauantai 11. toukokuuta 2013

Kirja: Contes traditionnels du desert


André Voisin: Contes traditionnels du désert. Milan 2002.

Kirja sisältää 16 satua, jotka ovat alun perin kotoisin aavikolta Afrikasta. Jokaisen sadun alussa on kartta, että mistä päin se on kotoisin ja käytännössä kaikki ovat Algerian alueelta. Tässä ei ole mukana sellaisia perinteisiä eläinsatuja, vaan päähenkilöinä on ihmisiä. Osa saduista on realistisempia ja osa sisältää enemmän satuelementtejä. Välillä tässä on vähän samaa henkeä kuin Tuhannen ja yhden yön saduissa, mutta niistä pidin enemmän kuin tästä.

Tämä tuntuu vähän turhalta esitellä ranskankielistä kirjaa, kun blogin lukijoista ei kovin moni kyseistä kieltä taida osata eikä tätä löydy suomeksi. Tunnen silti tarvetta treenata kieltä itse edes silloin tällöin ja otin tämän luettavaksi, koska se sattui sopimaan lukuhaasteisiin. Kielitaitoni on kuitenkin sen verran ruosteessa, että sanakirjaa olisi pitänyt kaivella esiin aina välillä.

Lukuhaasteet:
Afrikan tähti - Pohjois-Afrikka (Algeria)
Books on France

Translation: Book contains stories from Africa, which they have telling in Algeria. There's not animal stories, only about people. Style is a little bit same than "One thousand and one nights", but I liked that collection more than this one.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti