tiistai 16. lokakuuta 2012

Kirja: Tuija Lehtinen - Tuhansien aamujen talo


Mun ei eka pitänyt tästäkään kirjasta kirjoittaa, mutta yritän parantaa tapojani bloggaajana, niin yritin vääntää kokoon edes jonkunlaisen postauksen.

Tuija Lehtinen: Tuhansien aamujen talo. Otava 2012.

Tuija Lehtinen on suomalaisista kirjailijoista sieltä tuotteliaammasta päästä. Mä olen lukenut hänen kirjoittamistaan aikuisten kirjoista vaan näitä uudempia ja olen pääosin tykännyt tosi paljon - niin myös tästä.

Tuhansien aamujen talo tapahtuu aliupseerikoulussa ja päähenkilöinä on kaksi naista: kouluttajana toimiva Martta ja kurssilla opiskeleva Smilla. Koska kyse on viihdekirjasta, niin ilman romantiikkaa ei tässäkään selvitä.

Varuskunta on tosi kiinnostava viihdekirjan tapahtumaympäristönä. Haaveilin itse joskus armeijaan menosta, mutta sitten realismi iski kehiin ja idea unohtui. Jos olisin itse käynyt armeijan, lukukokemus olisi voinut olla ihan toisenlainen (parempi vai huonompi - en osaa sanoa). Naisellisempaa sota- ja armeijakirjallisuutta on olemassa tosi vähän ja se olikin plussaa tälle kirjalle. Lehtisellä on tosin onneksi muutenkin vaihtelevia teemoja kirjoissaan eikä hän ole jumittunut yhteen ja samaan kaavaan.

Tämä on nyt muuten vähän hankalaa yrittää selittää, että mistä pidin erityisesti kirjassa. Tarina oli kiinnostava, juoni piti otteessaan koko ajan, kieli oli sujuvaa ja kokonaisuus muutenkin toimiva. Viihdyin kirjan parissa ja se on pääasia.

Kirjavinkeissä tämä on keritty arvostella jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti