perjantai 11. helmikuuta 2011

Simpsonit / kirja-arvio

Jouni Paakkinen: Simpsonit - Keltaisen perheen kaksi vuosikymmentä. Otava 2008.

Kirjassa esitellään Simpsonit-televisiosarjan historiaa ja taustaa. Siinä käydään myös läpi asioita jokaisesta (siihenastisesta) tuotantokaudesta. Kirja on kuitenkin enemmän kuin pelkkä jakso-opas. Jaksoluettelo toki löytyy lopusta, mutta sivutilaa ei ole tuhlattu jokaisen jakson juonikuvauksiin. Pidin sitä hyvänä asiana, koska olin enemmän kiinnostunut sarjan teosta ja taustoista. Jaksojen sisällönhän saa selville katsomalla ne tai kätevämmin etsimällä netistä.

Kirjassa oli tosi paljon asioita, joita en tiennyt ennestään ja sen tarjoaman taustatiedon avulla katsomiskokemus on vähän erilainen kuin aikaisemmin. Sivujen alareunoissa on lisäksi trivia-kysymymyksiä sarjaan liittyen ja niiden avulla voi sitten testailla tietämystään. Kirja on hyvä tietopaketti kaikille, jotka ovat enemmän kiinnostuneet sarjasta. Vaikka en mä kyllä ole ihan varma, että onko normikatsoja tästä edes niin kiinnostunut, kirja on taidettu suunnata enemmän niille true-faneille....

(Nää kirja-arviot ei muuten sitten välttämättä tule lukujärjestyksessä tai ihan heti lukemisen jälkeen, vaan sen mukaan, miten kerkiän kirjoittaa ja miten monta muuta juttua mulla on varastossa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti