lauantai 1. tammikuuta 2011

Kirjavuoden 2010 lopetusAika moni muukin on tehnyt näitä vuoden koosteita.... Museoista tein tosiaan jo muutama päivä sitten, nyt tulee kirjoista. Muista asioista tai vuodesta yleensä en sitä aio tehdä.

Kokonaisuudessaan tuli luettua 369 kirjaa, joista 50 oli äänikirjoja ja 5 kpl e-kirjoja (tässä on nyt vähän virhemarginaalia, kun olin laskenut paperiversiosta eri lukuja kuin täällä olevassa oli). Koko lista on siis nähtävillä täällä. Mä todellakin hämmästyin lukeman suuruudesta, se on mun henkilökohtainen ennätys. Uutuuskirjoja en tullut pahemmin lukeneeksi, kun vanhoissakin on riittävästi lukemista ja niitä uusia saa jonottaa kirjastosta liian kauan eikä ne kaupassakaan mitään halpoja ole. Lasten- ja nuortenkirjoja oli luetuista selkeä enemmistö. Kun niissä on se sivumääräkin vähän pienempi, niin niitä ehtii lukea vuoden aikana enempi.

Vuoden parhaat 2010 (ei missään erityisessä järjestyksessä):
* kaikki Hilja Valtosen kirjat
* Tatiana de Rosnay: Avain
* Enni Mustonen: Morsiuskesä
* Potterit! :D
* Kai Ekholm: Kirjastot ovat palaessaankin kauniita
* Timo Parvelan Ella-kirjat
* John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa
* kuvakirjoista Melanie Wattin Aaro-orava-kirjat

Melkein kaikki niistä vanhoista lasten- ja nuortenkirjoista oli hyviä, en jaksa listata niitä kaikkia tähän erikseen (oletan taas, että kukaan muu ei ole niistä oikeasti kiinnostunut ja vaikka olisikin, niin niiden saatavuus on heikohko).

Huonoja kirjoja oli vaihteeksi suhteellisen vähän mun lukemien kirjojen joukossa. Suurin osa niistä ei ollut sellaisia, että niitä kannattaisi erikseen mainita edes täällä. Mä olen alkanut oppia kirjojen kesken jättämisen, ettei tarvitse väkisin lukea huonoja loppuun asti ja niitä voi viedä kirjastoon takaisin lukematta.

Ai niin, sitä mun piti kysyä, että haluaisitteko te jonkunlaisen yhteenvedon mun lukemisista useammin kuin kerran vuodessa? Kuukausittain päivitetty lukupäiväkirja tulee olemaan joka tapauksessa esillä.

2 kommenttia:

  1. Vei hyvänen aika miten paljon olet lukenut! Enemmän kuin kirjan päivässä. Hurjaa.

    Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Mä ylläyin tosiaan itsekin siitä määrästä. Käytännössä mulla on kumminkin ollut taukoja siellä, kun sitten taas vaikka mökillä olen vetänyt useamman kirjan päivässä.

    Hyvää uutta vuotta sulle kans!

    VastaaPoista