keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kirja + elokuva: Ronja ryövärintytärKirja: Ronja, rövardotter (Astrid Lindgren 1981)
Elokuva: Ronja Rövardotter (1984)

Luin joku aika sitten Sason blogista haasteesta, jossa ideana oli lukea kirja ja katsoa siitä tehty elokuva. Tämä on ensimmäinen suoritukseni haasteeseen liittyen. Taggaan haasteen tekstit erikseen siltä varalta, jos joku niitä sitten myöhemmin haluaa erikseen tutkia.

Luin kirjan Ronja, ryövärintytär ja katsoin sen pohjalta tehdyn elokuvan. Tuntuu tosin vähän tyhmältä selittää kirjasta, jonka varmaan kaikki varmaan tuntee jo.... Tarina kertoo kahdesta ryövärijoukkiosta, jotka asuvat saman linnan kahdessa eri osassa. He ovat vihollisia keskenään, mutta silti molemmat "tulevat ryövärihallitsijat", Ronja ja Birk ystävystyvät. Olen aikaisemmin pitänyt kirjaa yhtenä parhaimmista Lindgrenin kirjoista. Se on edelleenkin kärkipäätä. Joitakin pieniä detaljeja lukuunottamatta elokuva on suhteellisen uskollinen kirjalle ja se on plussaa. Maisematkin on elokuvassa tosi hienoja. Suosittelen siis katsomaan elokuvan, varsinkin jos kirja on jo tuttu.

2 kommenttia:

  1. Kirja on ihana! Mieleeni ovat jääneet mielikuvitukseni piirtämät metsäiset maisemat, mitenköhän elokuva mahtaa lunastaa toiveet?

    Blogissani on haaste, josta mielelläni lukisin sinunkin tuotoksesi... jos vain jaksat tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa oikeasti katsoa elokuva, mulla se ainakin vastasi mielikuvia. :) Käyn tsekkaamassa haasteen.

    VastaaPoista