perjantai 20. kesäkuuta 2014

Teatteri: Liisa Ihmemaassa

Ryhmäteatteri lähetti kutsun näytelmän Liisa Ihmemaassa ensi-iltaan Suomenlinnan kesäteatterissa. Pitihän sinne sitten mennä, kun en ollut aikaisemmin tuolla mitään produktioita käynyt katsomassa. Näytelmä ei ole se perinteinen versio, vaan sitä on uudistettu. Suurin uudistus taitaa olla se, että Liisan tehtävä on pelastaa Ihmemaa, kun Herttakuningatar on aiheuttanut ilmastonmuutoksen.

Liisa Ihmemaassa ei tarinana ole suosikkini, niin näytelmästä tykkäsin jostain syystä, vaikka ei tämä silti ollut lähelläkään parasta näytelmää ikinä. Eniten tykkäsin sanaleikittelystä ja akrobaattininjasta sekä vähiten Herttakuningattaresta, josta oli tehty hemmetin ärsyttävä. Näytelmä oli kuitenkin selvästi liian pitkä (kesto noin 2,5 tuntia) ja penkit epämukavat ja ahtaat, niin turnauskestävyys oli loppuvaiheessa koetuksella. Vähän epäilen, että yksi katsomiskerta riitti, mutta vielä ehdin tarvittaessa muuttaa mieleni.

Seuranani oli pikkusiskoni, jolta irtosivat seuraavat kommentit: oli hyvä näytelmä ja näyttelijät, kesto oli ehkä vähän liian pitkä ja penkkitilaa oli liian vähän.

Rooleissa: Anna-Riikka Rajanen, Aarni Kivinen, Eino Heiskanen, Mikko Penttilä, Juha Pulli, Sirja Sauros, Juha Suihko, Sanna Warsell, Verneri Lilja ja Sonja Salminen

Ainakin Linnea ja Talle olivat samassa näytöksessä.

4 kommenttia:

 1. Tämä näytelmä houkuttelisi mutta voi olla että 8-vuotiaamme ei ehkä jaksaisi katsoa näin pitkää esitystä vielä. Pitää vielä harkita. Kesäteatteriretki Suomenlinnaan olisi kyllä varmasti tunnelmallinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä kokemus kokonaisuutena, että kannattaa todellakin harkita menoa. Vaikka siellä lapsiakin oli, niin yleisö oli kuitenkin melko aikuispainotteista.

   Poista
 2. Haa, siellä sitä tosiaan oltiin! Ne penkit on muuten tosi epämukavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin Linnealta väliajalla, että sä olet paikalla. Olisin moikannut, jos tietäisin minkä näköinen sä olet. :) Mun sisko on pitkä ja mä vähän pyöreä, niin kummallakaan ei ollut hyvä istua.

   Poista