keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kirja-arvio: Luokan ikävin tyttöMary Marck: Luokan ikävin tyttö. Otava 1982.

Luulin lukeneeni kaikki Mary Marckin kirjat joskus aikoinaan, mutta tämä ei tuntunut yhtään tutulta kannen eikä sisällön perusteella. Toisaalta lukeminen onkin silloin kivempaa, kun ei muista kirjasta mitään....

Päähenkilönä kirjassa on yksinäinen Liisa, joka on juuri siirtynyt kotiopetuksesta yhteiskouluun. Vastakohtana on luokan suosituin tyttö Nella, joka tuntuu olevan erikoisasemassa. Tämä on siis tavallaan aika perusasetelma tyttökirjoissa, mutta harvemmin se epäsuosittu tyttö valitaan päähenkilöksi. Liisa ja Nella kuitenkin ystävystyvät ja perustavat yhdessä salaseuran, jolloin kirja muuttuu vielä enemmän perus-tyttökirjan tapaiseksi.

Tämä ei ollut mitenkään erityinen kirja mielestäni. Luen nyt udestaan pitkästä aikaa näitä Mary Marckin tyttökirjoja. Eeva-sarjan luin edellisenä ja niistä pidin pääosin tätä enemmän. Välipalana tämäkin tosin meni ihan hyvin, mutta odotin kirjalta jotakin vähän enemmän. Se olisi ehkä saattanut olla toimivampi kokonaisuutena, jos Liisan asema luokassa olisi muuttunut vasta myöhemmin.

Haastesuoritukset:
Lasten linnoitus: Klassikko kiikarissa
Tuntemattomat tyttökirjat
Underbara finlandssvenskor vid papper

2 kommenttia:

  1. Eeva-kirjat ovat kyllä ihan parasta Marckia, mutta Luokan ikävin tyttö on koskettavuudessaan ja vakavuudessaan jotenkin virkistävällä tavalla erilainen verrattuna moniin muihin kirjailijan teoksiin. Olet kyllä oikeassa, että aika äkkiä muuttui ääni kellossa, kun Liisasta tuli suositun tytön "bestis"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilainen tämä kyllä on, mutta mä olisin lukuhetkellä kaivannut ehkä enempi sitä normaalia tyyliä.... :S

      Poista