perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kirja-arvio: Kuinka hanhi jaetaanLeo Tolstoi: Kuinka hanhi jaetaan. Otava 2008.

Leo Tolstoi kirjoitti klassikkoromaanien myös erilaisia satulukemistoja, joista on koottu tekstejä tähän kirjaan.

Sadut ovat perinteisiä kansansatuja ja faabeleita muistuttavia tarinoita, joissa on päähenkilöinä sekä ihmisiä että eläimiä. Mukana on myös tietopuolisia juttuja lähinnä luonnontieteellisistä aiheista, esimerkiksi veden höyrystymisestä ja tuulen synnystä.

Kaikki tarinat ovat pääosin tosi kiinnostavia. En ole vuosikausiin lukenut kunnolla mitään satuja ja kansansatuihinkin kyllästyin jo vuosia sitten. Kirjan lukeminen oli viivästynyt, kun vähän oletin etukäteen, etten pitäisi tästä. Se, että tekijänä oli Tolstoi, oli saanut hankkimaan kirjan ja nyt myös lukemaan sen. Jos kirja olisi ollut pidempi, sitten se olisi saattanut alkaa tökkiä, mutta vajaa sata sivua meni ihan hyvin. Lopputulos ei siis ollutkaan ihan kamala ja voin suositella kirjaa luettavaksi myös muille.

Kuvitus on vähän kulmikas, väriyhdistelmänä oranssia ja tummanruskeaa, paikoitellen myös harmaata. En oikein tykkää tästä tyylistä. Värimaailmankin olisi voinut valita toisin, kun varsinkin oranssi on tosi hallitseva väri.

Arviointi näkyy löytyvän ainakin myös Kirjavinkeistä.

Haastesuoritukset:
Lasten linnoitus: Olipa kerran - satusiivillä
Ikkunat auki Euroopaan: Venäjä

2 kommenttia:

  1. Kiitos kiinnostavasta arviosta. En ole kirjaa ehtinyt lukea, mutta pidän kovasti kirjan ulkoasusta. Se poikkeaa mukavasti valtavirrasta ja on kansainvälisen oloinen kirja. Tämän näköisiä kirjoja on ihana katsella englanninkielisissä kirjakaupoissa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että tyyli poikkeaa valtavirrasta. Erilaisia poikkeavia kirjoja olisi kyllä mukavaa löytää useammin....

      Poista