sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Teatterikäynti + kotimaanmatkailua


(alkuperäisten kuvien copyright ainakin Lahden kaupunginteatteri)

Näyttää olevan aika hyvin, jos saan tyyliin kerran vuodessa käytyä jossain ammattiteatterissa.... Tämänkertainen teatterireissu suuntautui Lahteen. Ohjelmassa oli Lahden kaupunginteatterin näytelmä Täti ja minä. Se kertoo nuorehkosta miehestä, joka tulee vanhan tätinsä luokse odottamaan tämän kuolemaa. Näytelmä on kanadalaista alkuperää ja tyylilajiltaan mustalla huumorilla maustettua draamaa. Tämä oli oikeasti hyvä teatterikokemus ja jos vain mitenkään mahdollista, tämä näytelmä kannattaa käydä katsomassa.

Tuli myös testattua Radio- ja televisiomuseo. Se oli ihan jännä paikka, jonne kannattaa poiketa jos matka suuntautuu Lahteen päin joskus. Siellä oli siis nähtävillä/kuultavissa vanhoja ohjelmanpätkiä ja erilaisia teknisiä laitteita. Oli myös mahdollista testata kaikkia juttuja, kuiten roolivaatteita. Esimerkiksi äänitehoste- ja telkkaristudiot oli aika hauskoja, varsinkin kun yleisömäärä ei ollut iso, niin mihinkään ei ollut jonoa.

Olin myös vaihteeksi hotellissa yötä, kun tarvitsin pienen miniloman poissa kotoa. Tai siis oikeastaan keksin ensin haluavani hotelliin ja vasta sitten päätin yhdistää siihen teatterikäynnin. Lahden valkkasin kohteeksi, kun se sattui olemaan sopivan matkan päässä. Esimerkiksi Helsinki on Vantaalta katsottuna liian lähellä, ettei siellä käyminen olisi samalla tavalla lomamatkalta, vaikka teattereiden suhteen olisi siis ollutkin enemmän valinnanvaraa.

Kotimaanmatkailua on tullut harrastettua viime vuosina ihan liian vähän, nuorempana sitäkin enemmän. Nyt kun on ilmeisesti uusi lama vähän niin kuin tulossa, vaikkei edellisestäkään olla vielä oikein selvitty, niin palveluihin investointi ja Suomessa reissaaminen on kansantaloudellisesti aika hyviä juttuja. Ainakaan itselläni näin pätkätyöläisenä ei edes olisi pahemmin varaa reissata ulkomailla....

Tarkoitus olisi, ettei tämä matka jäisi viimeiseksi vastaavaksi. Enää vaan pitäisi löytää sopiva kohde uutta reissua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti