maanantai 22. elokuuta 2011

Teatterisyksy


(taustalla olevat kuvat Kaupunginteatterin lehdestä ja copyrightit on edelleen siellä)


Monet kirjabloggajat on laitelleet listoja kiinnostavista syksyn uutuuksista. Kirjavinkkeihin kirjoittamisen takia olen kyllä itsekin ne isojen kustantamojen listat käynyt läpi, mutta en mä jaksa niitä enää tänne alkaa uudestaan kaivamaan. Oman ja lukijoiden vaihtelun vuoksi tutkailin teatterien syksyn valikoimaa.

Nyt olen suunnitellut hankkivani Kansallisteatteriin sarjalipun, niin tulisi vaihteeksi käytyä enempi teatterissa. Uusista syksyn näytelmistä haluaisin nähdä Godota odottamassa ja Saiturin joulu, molemmat siis klassikoita. Aikaisemmin ensi-iltansa saaneista löytyi vielä yksi kiinnostava klassikko, Idiootti. Vanhoista myös Pohjantähti 2011 taitaa mennä sinne must see -listalle, varsinkin kun Tuntematon sotilas jäi näkemättä ja Väinö Linna on yksi kirjailijasuosikeistani.

Helsingin kaupunginteatteriin ei saa sarjalippuja, mutta ei siellä ollutkaan valikoimassa kuin vaan pari kivaa vaihtoehtoa. Uuteen Katri Helena -musikaaliin olisi ainakin tarkoitus mennä, kun kyseinen laulaja on yksi suosikeistani. Näytökset on kuitenkin aika varattuja, mutta toivottavasti sinne saa silti liput vielä. Vanhemmista näytelmistä kiinnostaisi Lasse Pöystin monologi Mies joka kieltäytyi menemästä hissiin.

KOM-teatterissa en ole koskaan käynyt, vaikka niillä on ollut säännöllisesti aika kiinnostavia näytelmiä. Nyt voisin yrittää, että jos saisin aikaiseksi. Syksyn uutuutena olis Riikka Pulkkisen kirjaan perustuva näytelmä, mutta enempi mua kiinnostaa viime kauden uutuus Vadelmavenepakolainen, joka on kirjana aivan loistava.

Offeriumissa oli keväällä aika usein erilaisia pienten teatterien esityksiä halvemmalla. Rahapulan takia ei tullut hankittua yksiäkään lippuja sitä kautta, mutta toivottavasti nyt syksyllä tulisi jotain yhtä hyviä tarjouksia sinne. Vaihtelun vuoksi olisi siis kiva käydä jossain teatterissa missä en ole ennen käynyt ja varmaan monet niistä pienemmistä kokoonpanoista olis yhtä laadukkaita kuin isommatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti